Το υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας, με ανακοίνωσή του, στέκεται στο πλευρό του Ισραήλ, αναφορικά με τον μεγάλο αριθμό πυραύλων που εκτοξεύτηκαν εναντίον.

Σημειώνεται ότι χθες, Πέμπτη, περίπου 34 ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον του Ισραήλ από την λιβανέζικη επικράτεια, στη μεγαλύτερη τέτοια επίθεση από το 2006. Το σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας Σιδηρούς Θόλος κατέρριψε τις 25, σύμφωνα με τον στρατό. Ωστόσο, τουλάχιστον επτά έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος.

Σύμφωνα με ισραηλινή υπηρεσία άμεσης βοήθειας, δύο άνθρωποι, ένας 19χρονος και μια 60χρονη, τραυματίστηκαν ελαφρά.

Το ΥΠΕΞ της Ελλάδας αναφέρει στην ανακοίνωσή του πως «υπογραμμίζουμε εκ νέου τη θέση της Ελλάδας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων».

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Νετανιάχου, επικεφαλής μιας από τις πιο δεξιές κυβερνήσεις στην ιστορία της χώρας, δήλωσε πως «θα πλήττουμε τους εχθρούς μας και θα πληρώνουν το τίμημα για κάθε επίθεση», ανοίγοντας συνεδρίαση του υπουργικού του συμβουλίου σε στενή σύνθεση, με τη συμμετοχή μόνο υπουργών αρμόδιων για ζητήματα ασφαλείας. Η ατμόσφαιρα είναι εξαιρετικά τεταμένη στα σύνορα Ισραήλ-Λιβάνου, όπου μαχητές της Χεζμπολάχ έγινε γνωστό πως τέθηκαν σε συναγερμό.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ελληνικού υπουργείου Εξωτερικών για το Ισραήλ

«Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την εκτόξευση μεγάλου αριθμού πυραύλων κατά του Ισραήλ.

Καλούμε όλες τις πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση για την αποφυγή περαιτέρω κλιμάκωσης της βίας, η οποία δυστυχώς έχει προκαλέσει την απώλεια ανθρώπινων ζωών για την οποία εκφράζουμε τη βαθιά μας λύπη.

Ιδιαίτερα κατά την τρέχουσα περίοδο των θρησκευτικών εορτών, υπογραμμίζουμε εκ νέου τη θέση της Ελλάδας για ανάγκη σεβασμού και διαφύλαξης του status quo των Ιερών Προσκυνημάτων των Ιεροσολύμων».

Διαβάστε περισσότερα