Το Yπουργείο Εξωτερικών χαιρετίζει την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και τη Γάζα ενώ παράλληλα εκφράζει τις ιδιαίτερες ευχαριστίες της Ελλάδας προς την Αίγυπτο για τον καταλυτικό της ρόλο στην επίτευξη της εκεχειρίας.

Καταλυτικός ο ρόλος της Αιγύπτου

Κατά την χτεσινή τους συνάντηση άλλωστε ο Νίκος Δένδιας ενημέρωσε τον Αιγύπτιο υπουργό Εξωτερικών Σούκρι ότι η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών έχει ως εξής:

«Καλωσορίζουμε την επίτευξη εκεχειρίας στο Ισραήλ και την Γάζα, η οποία ευελπιστούμε ότι θα επιτρέψει την εμπέδωση της ασφάλειας και της σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή.

Η Ελλάδα, χώρα Ευρωπαϊκή και παράλληλα χώρα με παραδοσιακούς δεσμούς με τα κράτη της περιοχής συνεισφέρει ενεργά στην προώθηση των σχέσεων φιλίας και ευημερίας στην Ανατολική Μεσόγειο και την Μέση Ανατολή, μέσω των συνεχών διμερών επαφών με όλες τις πλευρές, καθώς και των πολυμερών σχημάτων στα οποία συμμετέχει.

Εκφράζουμε ιδιαίτερες ευχαριστίες στην Αίγυπτο, με την οποία μας συνδέουν στενοί δεσμοί φιλίας και συνεργασίας, για τον καταλυτικό ρόλο που έπαιξε στην επίτευξη της εκεχειρίας.

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά τη χθεσινή συνάντηση που είχε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τον ενημέρωσε ότι, κατόπιν εντολής του Πρωθυπουργού, η Ελλάδα θα συνδράμει την Αίγυπτο με βοήθεια για την περίθαλψη τραυματιών από τη Γάζα».