Υπαίθριο ορυχείο κατέρρευσε στη βόρεια περιοχή της Εσωτερικής Μογγολίας της Κίνας την Τετάρτη, σκοτώνοντας τουλάχιστον δύο ανθρώπους και αφήνοντας πάνω από 50 αγνοούμενους, σύμφωνα με όσα μετέδωσαν τα κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Xinhua είπε ότι άνθρωποι θάφτηκαν κάτω από συντρίμμια στο ορυχείο στο Alxa League.

Οι διασώστες ανέσυραν τρία άτομα, δύο εκ των οποίων δεν έδωσαν σημάδια ζωής.

Άλλα κρατικά μέσα ενημέρωσης έδωσαν τον συνολικό αριθμό των αγνοουμένων σε 57 και ανέφεραν ότι πολλά οχήματα θάφτηκαν επίσης στην κατάρρευση.

Η Εσωτερική Μογγολία είναι μια βασική περιοχή για την εξόρυξη άνθρακα και άλλων ορυκτών στην Κίνα, η οποία σύμφωνα με τους επικριτές έχει ρημάξει το αρχικό τοπίο των βουνών, της χλοοτάπητας στέπας και των ερήμων.

Η Κίνα βασίζεται σε μεγάλο βαθμό στον άνθρακα για την παραγωγή ενέργειας, αλλά έχει προσπαθήσει να μειώσει τον αριθμό των θανατηφόρων ατυχημάτων ορυχείων δίνοντας μεγαλύτερη έμφαση στην ασφάλεια και το κλείσιμο μικρότερων επιχειρήσεων που δεν είχαν τον απαραίτητο εξοπλισμό.

Οι περισσότεροι θάνατοι στα ορυχεία αποδίδονται σε εκρήξεις που προκαλούνται από τη συσσώρευση μεθανίου και σκόνης άνθρακα ή σε πνιγμούς που προκαλούνται όταν ανθρακωρύχοι εισβάλλουν σε φρεάτια που είχαν εγκαταλειφθεί λόγω πλημμύρας.

Η Κίνα έχει καταγράψει ένα πλήθος θανατηφόρων βιομηχανικών και κατασκευαστικών ατυχημάτων τους τελευταίους μήνες ως αποτέλεσμα της κακής εκπαίδευσης και κανονισμών για την ασφάλεια, της επίσημης διαφθοράς και της τάσης να περιορίζονται από τις εταιρίες που επιδιώκουν να αποκομίσουν κέρδη. Η οικονομία έχει επιβραδυνθεί, εν μέρει ως αποτέλεσμα των δρακόντειων καραντινών και των καραντινών που επιβλήθηκαν στο πλαίσιο της εγκαταλελειμμένης πλέον πολιτικής «μηδενικού COVID».

Διαβάστε περισσότερα