Η ιταλική εταιρεία κατασκευής πολυτελών σπορ αυτοκινήτων Lamborghini πούλησε πέρυσι για πρώτη φορά πάνω από 10.000 οχήματα, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλός της Στεφάν Βίνκελμαν.

«Είμαι τόσο απίστευτα υπερήφανος που ανακοινώνω ότι έχουμε φτάσει σε ένα ακόμη ιστορικό ορόσημο», δήλωσε στο Linkedin.

Με ώθηση από την επιτυχία του SUV Urus, το οποίο κοστίζει πλέον πάνω από 230.000 ευρώ (250.000 δολάρια), η Lamborghini έχει επεκτείνει τα τελευταία χρόνια την παραγωγή της, βασιζόμενη στη σταθερή ζήτηση από τους πλούσιους λάτρεις των αυτοκινήτων.

Η αυτοκινητοβιομηχανία, θυγατρική της γερμανικής Volkswagen, παρέδωσε συνολικά 10.112 σπορ αυτοκίνητα και SUV πέρυσι, από πάνω από τις 9.200 παραδόσεις οχημάτων το 2022, όπως έδειξε μια διαφάνεια που επισυνάπτεται στην ανάρτηση του Winkelmann.

Σύμφωνα με το Reuters, η ανταγωνίστρια Ferrari, η οποία θα δημοσιεύσει στοιχεία για το 2023 αργότερα μέσα στο έτος, συμπεριλαμβανομένων εκείνων για τις πωλήσεις αυτοκινήτων, παρέδωσε περισσότερα από 13.200 αυτοκίνητα το 2022.

Η Ευρώπη, η Μέση Ανατολή και η Αφρική (EMEA) ήταν οι περιοχές με τη μεγαλύτερη αύξηση στις παραδόσεις για τη Lamborghini πέρυσι, με αύξηση 14% σε σχεδόν 4.000 οχήματα. Οι πωλήσεις στην Αμερική αυξήθηκαν κατά 9% σε 3.465, ενώ στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού αυξήθηκαν κατά 4% σε 2.660.

Η γκάμα της Lamborghini περιλαμβάνει επίσης δύο σούπερ σπορ αυτοκίνητα, την 10κύλινδρη Huracan και τη 12κύλινδρη Revuelto, το πρώτο plug-in υβριδικό μοντέλο της, το οποίο παρουσιάστηκε πέρυσι. Η γκάμα πρόκειται να γίνει πλήρως υβριδική κατά τη διάρκεια του 2024, με τη νέα Urus και ένα νέο αυτοκίνητο που θα αντικαταστήσει τη Huracan.

Διαβάστε ακόμη: