Υπάρχουν μερικά αυτοκίνητα που πωλούνται σε δημοπρασία που δεν θα οδηγηθούν ποτέ επειδή τοποθετούνται αμέσως ως εκθέματα. Υπάρχουν άλλα, όπως η Lamborghini Countach από το The Wolf of Wall Street, που δεν οδηγούνται επειδή απλά δεν μπορούν να οδηγηθούν.

Το κατεστραμμένο supercar, το οποίο είναι ένα από τα πολλά θύματα του Τζόρνταν Μπέλφορντ, του αμφιλεγόμενου χρηματιστή τον οποίο υποδύεται ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο blockbuster, θα πουληθεί από τον οίκο Bonham’s αργότερα αυτόν τον μήνα στο Άμπου Ντάμπι, σύμφωνα με το Robb Report. Το αυτοκίνητο μπορεί να μην μπορεί να οδηγηθεί, αλλά όλο και κάποιοι θα το «χτυπήσουν» στην δημοπρασία.

Το supercar μοιράζεται την οθόνη με τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, ο οποίος υποδύεται τον εξευτελισμένο χρηματιστή, στην διαβόητη σκηνή όπου έχει καταναλώσει χαπάκια μεθακουαλόνης. Κατά τη διάρκεια της σκηνής, ο μαστουρωμένος χαρακτήρας του ηθοποιού παλεύει να μπει στην Countach και να την οδηγήσει. Το αυτοκίνητο εμφανίζεται ξανά αργότερα στην ταινία, αλλά έχει πλέον καταστραφεί ολοσχερώς.

Η δημοπρασία

Το Countach που θα βγει σε δημοπρασία είναι το «ηρωικό αυτοκίνητο» που χρησιμοποιείται για να κινηματογραφήσει τις περισσότερες σκηνές του στην ταινία, σύμφωνα με τον οίκο δημοπρασιών. Είναι σχέδιο που κατασκευάστηκε το 1989 για την 25η επέτειο του μοντέλου, το οποίο θεωρήθηκε η πιο εκλεπτυσμένη έκδοση του οχήματος. Το supercar είναι βαμμένο σε απόχρωση Bianco Polo με δερμάτινο εσωτερικό επίσης σε απόχρωση Bianco και έχει κινητήρα V-12 5,2 λίτρων. Κατάφερε να επιβιώσει στο μεγαλύτερο μέρος των γυρισμάτων σε σχετικά καλή κατάσταση, έτσι ο Σκορτσέζε διέταξε το συνεργείο παραγωγής να χρησιμοποιήσει ένα φορτηγό για να προκαλέσει περισσότερη ζημιά πριν την τελική του εμφάνιση στην οθόνη.

Παρά το γεγονός ότι είναι σε τόσο φρικτή κατάσταση, η Bonham’s αναμένει ότι το Countach, το οποίο αποκαλεί «μια χρονοκάψουλα του υπερβολικού εξευτελισμού εκείνης της εποχής», θα πουληθεί μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας On the Grid στις 25 Νοεμβρίου, πριν το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι. Αν φαίνονται πολλά να ξοδέψετε για ένα αυτοκίνητο που δεν μπορείτε να οδηγήσετε, το εφεδρικό Countach της ταινίας θα πουληθεί από τον Sotheby’s δύο εβδομάδες αργότερα στη Νέα Υόρκη. Αυτό το αυτοκίνητο, το οποίο είναι λειτουργικό, αναμένεται επίσης να πουληθεί μεταξύ 1,5 και 2 εκατομμυρίων δολαρίων.

Διαβάστε ακόμη: