Δεν χωρεί αμφιβολία ότι η απόφαση του Γερμανού καγκελάριου Σόλτς (στον απόηχο των απογοητευτικών αποτελεσμάτων σε Θουριγγία- Σαξονία όπου κυριάρχησαν τα πολιτικά κόμματα με αντιμεταναστευτική αντζέντα) να επαναφέρει τους συνοριακούς ελέγχους στα χερσαία όρια, βάζοντας φωτιά στο μεταναστευτικό και καταργώντας επί της ουσίας τη συνθήκη Σένγκεν, επιφέρει εξελίξεις στο εσωτερικό επιχειρηματικό γίγνεσθαι στην Ελλάδα, καθώς οι εργολάβοι «ανοίγουν σαμπάνιες» και ήδη θριαμβολογούν για την επόμενη μέρα!

Αν δεν καταλάβατε, βιώνουμε έναν «ξαφνικό έρωτα» εργολάβων – Σόλτς, καθώς οι «ακροδεξιές» αποφάσεις του στο μεταναστευτικό ενεργοποιούν μοιραία και τα εγχώρια αντανακλαστικά και τις ευαισθησίες, που στην πράξη σημαίνει ότι δρομολογείται η περαιτέρω επέκταση του Φράχτη του Έβρου, πάγιο αίτημα των μεγάλων τεχνικών εταιρειών, προϋπολογισμού πέριξ των 50 εκατ. ευρώ, το οποίο και θα διανεμηθεί βάσει των υφιστάμενων στον κλάδο συμφωνιών μεταξύ των ισχυρών παικτών.

Ήδη στην κυβέρνηση και τα αρμόδια υπουργεία έχει ξεκινήσει μια έντονη δραστηριοποίηση τόσο για να εξευρεθούν και να πιστωθούν τα απαιτούμενα κεφάλαια, όσο και για να ανοίξει ξανά η σχετική διαδικασία!

Βεβαίως η πικρή αλήθεια είναι ότι στη χώρα μας οι μεταναστευτικές ροές επικεντρώνονται κυρίως σε Κρήτη, από το Λιβυκό πέλαγος και όχι από τον Έβρο, αλλά αυτό ελάχιστη σημασία έχει την ώρα τούτη…

Διαβάστε ακόμη: