Σε  νέα αύξηση της τιμής στόχου για τη μετοχή της Τράπεζας Πειραιώς προχωρά η Wood, στα 3,8 ευρώ από 3,4 ευρώ προηγουμένως, ενώ διατηρεί τη σύσταση Buy και προαναγγέλλει περαιτέρω αναβαθμίσεις.

Όπως αναφέρουν οι αναλυτές, η Τράπεζα Πειραιώς κατέγραψε ισχυρά αποτελέσματα το 2022, με ομαλοποιημένο ROTE της τάξης του 10%, λόγω της αύξησης κατά 10% των εξυπηρετούμενων δανείων, της ισχυρής επέκτασης του καθαρού επιτοκιακού περιθωρίου τα δύο τελευταία τρίμηνα και της πτώσης του δείκτης NPE σε 6,8% (με αύξηση της κάλυψης NPE στο 54%) και εντυπωσιακή βελτίωση κεφαλαιακών δεικτών (fully loaded δείκτης CET1 στο 11,5%, +285bps σε ετήσια βάση).

Ισχυρό και το 2023

«Αναμένουμε μία ισχυρή χρονιά το 2023, λόγω των αυξήσεων των επιτοκίων, της μεγαλύτερης αποδοτικότητας και της περιορισμένης ροής νέων NPEs, οδηγώντας σε ROTE >10%. Οι μετοχές συνεχίζουν να τελούν υπό διαπραγμάτευση με χαμηλούς πολλαπλασιαστές, παρά την απόδοση της τιμής της μετοχής 64% σε ετήσια βάση, με τον δείκτη P/E στο 2,1%», αναφέρει η Wood.

Βασικοί κίνδυνοι

Στους βασικούς κινδύνους, περιλαμβάνονται η υψηλότερη ροή NPEs σε ασθενέστερο μακροοικονομικό περιβάλλον, η ηπιότερη αύξηση των δανείων, τα χαμηλότερα περιθώρια δανεισμού, η υψηλή έκθεση DTC στην κεφαλαιακή διάρθρωση και τέλος η πολιτική αστάθεια στην Ελλάδα λόγω των επικείμενων εκλογών.

Διαβάστε περισσότερα