Κερδοφόρα έκλεισε η εβδομάδα για τους βασικούς δείκτες της Wall Street και πλέον όλα τα βλέμματα είναι στραμμένα στην πολυαναμενόμενη συνεδρίαση συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) στις 17 και 18 Σεπτεμεβρίου όπου υπάρχει πλέον σοβαρές ενδείξεις ότι θα προχωρήσει επιτέλους σε μείωση των επιτοκίων πλέον κατά 25 μονάδες ώστε να πάρει ανάσα και η αμερικανική οικονομία. Στόχος να ξεκολλήσει επιτέλους το επιτόκιο της Fed το οποίο βρίσκεται εδώ και περίπου ένα χρόνο στο 5,25% με 5,5%.

Ανοδικά κινούνται οι κύριοι δείκτες στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης την τελευταία ημέρα της εβδομάδας, καθώς οι επενδυτές προσπαθούν να ξεφύγουν από ένα υποτονικό Σεπτέμβριο.

Στο ταμπλό ο Dow Jones σημειώνει άνοδο κατά 0,83% φτάνοντας τις 41.437 μονάδες, ο ευρύτερος S&P 500 ενισχύεται κατά 0,63% στις 5.630 μονάδες, ενώ την ίδια πορεία ακολουθεί και ο τεχνολογικός Nasdaq με κέρδη της τάξεως του 0,72% φτάνοντας τις 17.696 μονάδες.

Στην αγορά ομολόγων η απόδοση του 10ετούς υποχωρεί στο 3,64%, όπως και του 2ετούς στο 3,57%.

Ο S&P 500 και ο Nasdaq Composite έρχονται από την τέταρτη συνεχόμενη νικηφόρα συνεδρία τους, προσθέτοντας στις ισχυρές επιδόσεις τους από την εβδομάδα μέχρι σήμερα. Ο δείκτης της ευρείας αγοράς σημειώνει άνοδο σχεδόν 3,5% αυτή την εβδομάδα, ενώ ο Nasdaq σημειώνει κέρδη 5,3% και ο Dow ενισχύεται κατά 1,9%.

Η Wall Street προσβλέπει τώρα στη συνεδρίαση πολιτικής της Federal Reserve στις 17-18 Σεπτεμβρίου, όπου η κεντρική τράπεζα αναμένεται σε μεγάλο βαθμό να μειώσει τα επιτόκια κατά 25 μονάδες βάσης.

Τα οικονομικά στοιχεία που αντικατοπτρίζουν τη συγκράτηση του πληθωρισμού φάνηκε επίσης να υποστηρίζουν την υπόθεση για μείωση των επιτοκίων. Ο δείκτης τιμών καταναλωτή τον Αύγουστο διαμορφώθηκε στο 2,5% σε ετήσια βάση, το χαμηλότερο επίπεδο από τον Φεβρουάριο του 2021. Οι τιμές χονδρικής, εν τω μεταξύ, αυξήθηκαν 0,2% τον Αύγουστο, συμβαδίζοντας με τις προσδοκίες.

Διαβάστε ακόμη: