Mικρές διακυμάνσεις παρουσιάζουν οι κύριοι δείκτες της Wall Street στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με τον Dow Jones να δέχεται τις μεγαλύτερες πιέσεις, αλλά τον S&P 500 να πλησιάζει, αλλά και να προσπερνά πρόσκαιρα, τα ιστορικά υψηλά του, ήτοι στις 7.002 μονάδες που είχε καταγράψει στις 28 Ιανουαρίου.

Στο ταμπλό, αυτή την ώρα, ο Dow Jones υποχωρεί κατά 0,31% στις 48.385 μονάδες. Αντιθέτως ο S&P 500 κινείται ανοδικά σε ποσοστό 0,46% στις 6.999 μονάδες και ο Nasdaq ενισχύεται 0,98% στις 23.872 μονάδες.

Σημειωτέον πως με την θετική αυτή επίδοση, ο S&P 500 μετρά εννέα κερδοφόρες συνεδριάσεις μέσα στις τελευταίες δέκα ημέρες, ενώ ο τεχνολογικός δείκτης συμπληρώνει ένα δεκαήμερο ανοδικό σερί. 

Στην αγορά ομολόγων, τόσο το 2ετές, όσο και το 10ετές κινούνται σε θετικό έδαφος στο 3,75% και 4,26% αντίστοιχα.

Η Broadcom βρίσκεται μεταξύ των βασικών κερδισμένων, σημειώνοντας άνοδο 2%, καθώς η Meta Platforms επεκτείνει τη συνεργασία της με την εταιρεία για την ανάπτυξη προσαρμοσμένων μικροτσίπ.

Στην προηγούμενη συνεδρίαση, ο S&P 500 ενισχύθηκε κατά 1,2%. Ο Nasdaq Composite κατέγραψε άνοδο 2%, ενώ ο Dow σημείωσε κέρδη άνω των 300 μονάδων.

Ο S&P 500 πλησιάζει το ιστορικό υψηλό των 7.002,28 μονάδων, το οποίο καταγράφηκε στις 28 Ιανουαρίου. Η Τρίτη σηματοδότησε την ένατη θετική συνεδρίαση στις τελευταίες δέκα για τον δείκτη, ενώ ο τεχνολογικά προσανατολισμένος Nasdaq κατέγραψε επίσης τη δέκατη συνεχόμενη συνεδρίαση ανόδου. Η άνοδος του S&P 500 τη Δευτέρα διέγραψε τις απώλειες που είχαν καταγραφεί από την έναρξη της σύγκρουσης με το Ιράν στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι επενδυτές οδήγησαν τις μετοχές υψηλότερα, εν μέσω προσδοκιών για πιθανή επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, με τον πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ να δηλώνει τη Δευτέρα ότι «μας έχουν προσεγγίσει από την άλλη πλευρά». Πρόσθεσε: «Θα ήθελαν πολύ να καταλήξουν σε συμφωνία»

Την Τρίτη, αξιωματούχος του Λευκού Οίκου δήλωσε στο CNBC ότι εξετάζεται δεύτερος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Ουάσινγκτον και Τεχεράνης. Δεν έχει προγραμματιστεί ακόμη κάτι επίσημα, σημείωσε ο αξιωματούχος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Ο Τραμπ έχει δώσει ελπίδες στους επενδυτές ότι ο πόλεμος ενδέχεται να μην διαρκέσει πολύ ακόμη, δηλώνοντας σε συνέντευξή του στο Fox Business ότι ο πόλεμος με το Ιράν είναι «πολύ κοντά στο τέλος του» και υποστηρίζοντας εκ νέου ότι το Ιράν θέλει «πολύ να καταλήξει σε συμφωνία».

«Δεν νομίζω ότι έχουμε τελειώσει ακόμη με τη σύγκρουση. Νομίζω ότι εξακολουθούν να υπάρχουν πολλές ανησυχίες», δήλωσε ο Μπρεντ Σούτε, επικεφαλής επενδύσεων της Northwestern Mutual Wealth Management, στο CNBC.

«Τούτου λεχθέντος, πιστεύω ότι υπάρχουν πολλές μακροπρόθεσμες ευκαιρίες για τους επενδυτές… τώρα βλέπουμε τους επενδυτές να επιστρέφουν στις αγαπημένες τους επιλογές, κάτι που, κατά την άποψή μου, για επενδυτές με μεσοπρόθεσμο έως μακροπρόθεσμο ορίζοντα, σημαίνει ότι οι ευκαιρίες βρίσκονται σε τομείς που δεν έχουν αποδώσει εξίσου καλά τα τελευταία χρόνια σε αυτή τη στενή αγορά που έχουμε δει», πρόσθεσε.

Διαβάστε ακόμη: