«Βροχή» οι πλειστηριασμοί στα πολυτελή ακίνητα επωνύμων. Οι αδελφές Ντία και Λένα Καψή, ο Μιχάλης Γουλανδρής, ο Σπύρος Παζαρόπουλος είναι ανάμεσα σε εκείνους τους επώνυμους που «βλέπουν» τα πολυτελή ακίνητα τους να βγαίνουν στο σφυρί.

Αύριο το ηλεκτρονικό σφυρί πρόκειται να χτυπήσει για 3 διαμερίσματα του κ. Μιχάλη Γουλανδρή που βρίσκονται στην πολυκατοικία της οδού Βασιλέως Γεωργίου 1, στο κέντρο της Αθήνας και από τις πλέον ακριβές περιοχές της πρωτεύουσας.

Ο  κ. Γουλανδρής, την περασμένη Τετάρτη «έχασε» και το πολυτελές ρετιρέ του στην οδό Στησιχόρου 11, το οποίο απέκτησε νέο ιδιοκτήτη εκ Κύπρου ορμώμενο. Το διαμέρισμα πέρασε στην εταιρεία SOL με έδρα την Κύπρο αντί 3,005 εκατομμυρίων ευρώ, 1 εκατομμύριο και κάτι ψιλά πάνω από την τιμή πρώτης προσφοράς που ήταν 1,968 εκατ ευρω.

Σε πλειστηριασμό τώρα βγαίνουν τρία διαμερίσματα στην οδό Βασιλέως Γεωργίου 1 και συγκεκριμένα:  μία μεζονέτα 3ου και 4ου ορόφου,  εμβαδού 700 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 7,935 εκατ ευρώ, ένα οροφοδιαμέρισμα 2ου ορόφου 390 τμ. με τιμή πρώτης προσφοράς  3,9 εκατ ευρώ και ένα ισόγειο διαμέρισμα  134 τμ με τιμή πρώτης προσφοράς 735.000 ευρώ.

Και τα τρία αυτά ακίνητα –όπως και ένα διαμέρισμα στον πρώτο όροφο της ίδιας πολυκατοικίας που άλλαξε χέρια τον Ιανουάριο του 2020 αντί 765 χιλιάδων ευρώ-, κατασχέθηκαν τον Φεβρουάριο του 2019 για δάνεια  άνω των 30 εκατ. ευρώ που έλαβε ο εφοπλιστής  την περίοδο 2006-2010.

Οι υπόλοιποι πλειστηριασμοί σε ακίνητα επωνύμων

Στις 25 Ιουνίου θα χτυπήσει το ηλεκτρονικό σφυρί για τη βίλα του κ. Σπύρου Παζαρόπουλου στη Μύκονο. Ο επιχειρηματίας είχε δραστηριοποιηθεί στην αγορά του αυτοκινήτου και ήταν γνωστός ως  mr Audi.

Συγκεκριμένα οι πλειστηριασμοί για τη βίλα και δύο ανεξάρτητες κατοικίες που βρίσκονται στη Φτελιά στη Μύκονο, γίνονται με επισπεύδουσα την εταιρεία ειδικού σκοπού Polis Dania Designated Activity Company, στην οποία έχουν μεταφερθεί τα δάνεια της Citibank.

Η τιμή πρώτης προσφοράς για το συγκρότημα είναι το 1 εκατ ευρώ. Το ακίνητο βαρύνεται με προσημείωση υποθήκης υπέρ της Citibank Int.P.L.C  ύψους 1,08 εκατ. ευρώ, και της Kosmocar ύψους 1,7 εκατ. ευρώ, και 9,72 εκατ. ευρώ υπέρ της Γενικής Διεύθυνσης Φορολογικής Διοίκησης.

Στις 15 Ιουλίου λήγει η προθεσμία υποβολής προσφορών στο πλαίσιο του πλειοδοτικού διαγωνισμού για το πεντάστερο ξενοδοχείο «Out of the Blue Capsis Elite Resort», που βρίσκεται στην Αγία Πελαγία της Κρήτης, και ανηκει στην κα Ντία Καψή.

Ενώ αύριο Τετάρτη 16 Ιουνίου, το ηλεκτρονικό σφυρί θα χτυπήσει για την μεζονετα των  340 τ.μ  της κας Λένας Καψή, που  βρίσκεται στην Ζαγορά Πηλίου  στον οικισμό Αλώνι.

Επισπεύδουσα είναι η Intrum (Τράπεζα Πειραιώς) με την τιμή πρώτης προσφοράς να έχει οριστεί στις 469 χιλιάδες ευρώ.

Χαμέντ Ελ Σιάτι: O Αιγύπτιος που αγόρασε τη βίλα του Λάκη Γαβαλά