Σοκ έχει προκαλέσει στη Βρετανία η δολοφονία ενός ηλικιωμένου που είχε βγάλει τον σκύλο του βόλτα, σε μια τραγική υπόθεση που φέρεται να εμπλέκεται μια ομάδα ανηλίκων.

Τέσσερις από τους πέντε νεαρούς που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του άντρα λίγα μέτρα από το σπίτι του αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, δήλωσαν οι αστυνομικοί σήμερα σύμφωνα με την Daily Mail.

Ο 80χρονος Bhim Sen Kohli, δέχθηκε «σοβαρή» επίθεση από «ομάδα νεαρών» ενώ έβγαζε βόλτα τον σκύλο του στην πόλη Braunstone στο Λέστερ το απόγευμα της περασμένης Κυριακής και πέθανε στο νοσοκομείο το βράδυ της Δευτέρας.

Συνελήφθησαν 5 ανήλικοι

Η αστυνομία επιβεβαίωσε σήμερα ότι πέντε παιδιά, ένα αγόρι και ένα κορίτσι ηλικίας 14 ετών και δύο κορίτσια και ένα αγόρι ηλικίας 12 ετών, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για φόνο και ανακρίνονταν.

Αλλά η αστυνομία δήλωσε αργότερα ότι όλα τα παιδιά εκτός από το 14χρονο αγόρι αφέθηκαν ελεύθερα χωρίς να τους απαγγελθούν κατηγορίες, προσθέτοντας ότι οι ντετέκτιβ «συνεχίζουν τις έρευνες για να εξακριβώσουν τις πλήρεις συνθήκες γύρω από το περιστατικό» και ότι απευθύνουν έκκληση σε όποιον βρισκόταν στην περιοχή μεταξύ 18:00 και 18:45 (τοπική ώρα) να αναφερθεί. Οι αστυνομικοί επιβεβαίωσαν επίσης, μετά από νεκροψία, ότι με τραγικό τρόπο «πέθανε από τραυματισμό στον αυχένα, εν αναμονή περαιτέρω εξετάσεων». Η υπαστυνόμος Emma Matts, ανώτερη αξιωματικός της έρευνας, δήλωσε: «Οι συνθήκες θανάτου του κ. Kohli είναι εξαιρετικά τραγικές όχι μόνο για την οικογένεια και τους φίλους του, αλλά και για την ευρύτερη κοινότητα».

«Συνεχίζουμε να προσφέρουμε υποστήριξη στην οικογένεια μέσω των αξιωματικών μας και ομάδες αστυνόμευσης βρίσκονται στην περιοχή για να καθησυχάζουν και να συζητούν τυχόν ανησυχίες …Σε αυτό το στάδιο, η οικογένεια ζητά να διακριτικότητα αυτή την εξαιρετικά δύσκολη στιγμή.

Η υπαστυνόμος επεσήμανε ότι «η έρευνά μας για την επίθεση κατά του κ. Kohli παραμένει σε εξέλιξη. Συνεχίζουμε να έχουμε ανοιχτό μυαλό σχετικά με τις συνθήκες που περιβάλλουν το περιστατικό, καθώς προσπαθούμε να εξακριβώσουμε τι συνέβη στο πάρκο το βράδυ της Κυριακής. Συνεχίζω να προτρέπω οποιονδήποτε μπορεί να βοηθήσει την έρευνά μας να προσέλθει».

Συμμορίες ανηλίκων στο Λέστερ της Βρετανίας

Ο Kohli ζούσε μαζί με τη σύζυγό του, Satinder Kaur, 73 ετών, σε ένα διαμέρισμα σε ημιυπόγειο, στο προτελευταίο σπίτι πριν από την είσοδο του πάρκου, μόλις λίγα μέτρα από το σημείο όπου δέχθηκε την επίθεση. Ο 80χρνος πήγαινε τακτικά βόλτα τον σκύλο του, τον Rocky, στο πάρκο. Γείτονες και άλλοι που ζουν στην περιοχή δήλωσαν ότι είχαν καλέσει την αστυνομία τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες για συμμορίες νεαρών που παρενοχλούσαν κατοίκους ασιατικής καταγωγής.

Είπαν επίσης ότι τα παιδιά είχαν πετάξει πέτρες στον κ. Kohli. Οι μεγάλες πέτρες χρησιμοποιούνται για να εμποδίζουν τους ανθρώπους να παρκάρουν στα χορτάρια του ήσυχου αδιέξοδου, αλλά αρκετές από αυτές έλειπαν σήμερα. Ένας γείτονας, ο οποίος δεν θέλησε να δώσει το όνομά του για το φόβο αντιποίνων, δήλωσε: «Τους τελευταίους δύο ή τρεις μήνες υπάρχει μια ομάδα νέων, που φωνάζουν και βρίζουν τους Ασιάτες».

«Το έχω δει, δεν ήμουν πάντα σε θέση να ακούσω ακριβώς τι λένε, αλλά είναι σαφές τι κάνουν. Έχει κληθεί η αστυνομία. Είναι απαίσιο».

Ένας άλλος γείτονας, ο 50χρονος Frank Owen, δήλωσε: «Μόνο τις τελευταίες εβδομάδες είχαμε αυτό το πρόβλημα με ένα μάτσο παιδιά. Παίζουν μέχρι αργά το βράδυ.

Ο David Donahue, 75 ετών, συνταξιούχος μηχανικός αεροσκαφών από το Πίτσμπουργκ των ΗΠΑ, ο οποίος επισκέπτεται την κουνιάδα του, δήλωσε: «Η κουνιάδα μου περπατάει τακτικά στο πάρκο, αλλά είπε ότι δεν θα το κάνει τώρα – δεν αισθάνεται ασφαλής».

Ένας κάτοικος δήλωσε: «Νομίζω ότι είχε παρενοχληθεί και στο παρελθόν από εφήβους. Δεν τον ήξερα πραγματικά, αλλά τον έβλεπα τριγύρω. Εκείνο το απόγευμα είδα τρία παλικάρια και δύο έφηβες να κυκλοφορούν γελώντας».

Ο κ. Kohli ήταν συνταξιούχος ιδιοκτήτης εργοστασίου και αφήνει πίσω του την συντετριμμένη σύζυγό του, τρία παιδιά και δύο εγγόνια.

Η κόρη του δήλωσε χθες ότι ο πατέρας της είχε τραυματιστεί στον αυχένα και τη σπονδυλική στήλη μετά την επίθεση και είχε προγραμματιστεί να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση πριν πεθάνει. Είπε στην εφημερίδα Leicester Mercury: «Τον έσπρωξαν, τον κλώτσησαν στο λαιμό, τον κλώτσησαν στη σπονδυλική στήλη. Ήταν περίπου 30 δευτερόλεπτα μακριά από το να φτάσει στο σπίτι.» Περιέγραψε ότι έσπευσε στο πάρκο για να βρει τον πατέρα της «πεσμένο κάτω από ένα δέντρο».

 

Διαβάστε ακόμη: