Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου έβγαλε ανακοίνωση για την προσθήκη νέας κατηγορίας στην απονομή των βραβείων Όσκαρ.

Η κατηγορία θα αφορά τη διανομή ρόλων, δηλαδή το κάστινγκ, θα προστεθεί από το 2026 και θα είναι η πρώτη που μπαίνει στο θεσμό από το 2001. Η τελευταία  προσθήκη κατηγορίας ήταν αυτή που αφορά την καλύτερη ταινία κινουμένων σχεδίων. «Οι διευθυντές κάστινγκ διαδραματίζουν βασικό ρόλο στην παραγωγή ταινιών και, καθώς η Ακαδημία εξελίσσεται, είμαστε υπερήφανοι που προσθέτουμε τη διανομή ρόλων στους κλάδους που αναγνωρίζουμε και βραβεύουμε», είπε ο διευθύνων σύμβουλος και η πρόεδρος της AMPAS, Μπιλ Κρέιμερ και Τζάνετ Γιανγκ.

Μεταξύ άλλων υπογραμμίζουν στις δηλώσεις τους, ότι οι διευθυντές κάστινγκ  παίζουν καθοριστικό λόγο στην παραγωγή μιας ταινίας. Στην πραγματικότητα είναι εκείνοι που ψάχνουν και παίρνουν την απόφαση του ποιοι θα είναι οι κατάλληλοι και καλύτεροι ηθοποιοί για τον κάθε ρόλο μίας ταινίας. Μάλιστα επισημαίνεται πως εδώ και χρόνια είχε τεθεί προς συζήτηση η αναγνώριση της δουλειάς τους.

Πέραν από τους διευθυντές των κάστινγκ και οι κασκαντέρ προσπαθούν επίσης να κερδίσουν την αναγνώριση και να αναδειχθούν μέσω της απονομής βραβείου, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει. Η AMPAS δεν έχει διευκρινίσει εάν το βραβείο θα απονεμηθεί ζωντανά κατά την τελετή των Όσκαρ, όπως γίνεται στις άλλες 23 κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη: