Δύο εβδομάδες αφότου ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης γνωστοποίησε ότι έχει ζητήσει από τον ΣΥΡΙΖΑ να τον διαγράψουν –προφανώς δεν το αντέχει, πονάει η ψυχή του, να πάει να παραιτηθεί και να φύγει μόνος από το κόμμα με το οποίο έκανε τόσα σουξέ– μίλησε στην τηλεόραση για τα επόμενα βήματά του.

Διότι ναι, στα 61 του, ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ που είχε γίνει εθνικό παρατράγουδο, όταν, εν έτει 2014, κοιμόταν σε σλίπινγκ μπαγκ έξω από τη Βουλή κάνοντας αυτό που περιέγραφε ως απεργία πείνας για να στηρίξει τον αγώνα των σύρων προσφύγων, θέλει να επανέλθει στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ο κ. Μιχελογιαννάκης μίλησε στο Κρήτη TV και στην εκπομπή «Ελεύθερο Σημείο» και αποκάλυψε ότι σκοπεύει να επανενεργοποιηθεί πολιτικά στις επόμενες βουλευτικές εκλογές ως υποψήφιος στον νομό Ηρακλείου με ένα κόμμα «πιο αριστερά» από τον ΣΥΡΙΖΑ, ονοματίζοντας συγκεκριμένα τη Νέα Αριστερά ή την Πλεύση Ελευθερίας. Οπου και να πάει –αν τον δεχτούν βέβαια– θα πρόκειται για τον τέταρτο σταθμό στη σταδιοδρομία του, μετά το ΠΑΣΟΚ, τη ΔΗΜΑΡ και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πιο ενδιαφέρον ωστόσο είχαν τα όσα είπε για εκείνη την «απεργία πείνας» που είχε κάνει πριν 10 χρόνια στο Σύνταγμα για το άσυλο των μεταναστών –μιλάμε για μια δράση που είχε τερματιστεί κάπως άδοξα καθώς τα κανάλια τον είχαν εντοπίσει να τρώει και να πίνει καφέ σε κοντινό καφενείο.   Ο κ. Μιχελογιαννάκης είπε κατ’ αρχάς αυτό: ότι φταίνε τα αθηναϊκά κανάλια –μην ξεχνάμε ότι μιλούσε σε κανάλι της λεβεντογένας– που τον γελοιοποίησαν.

Ισχυρίστηκε ότι το πλάνο που έπαιξε τον έδειχνε να βγάζει από την τσέπη του φάρμακα, όμως τα κανάλια στρέβλωσαν την εικόνα –κατήγγειλε μάλιστα ότι ο άνθρωπος που το ξεκίνησε όλο αυτό ήταν η σημερινή βουλεύτρια (κατά το συριζαϊκό λανγκάζ) Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ελενα Ακρίτα.

«Η υπερέκθεσή μου μου κόστισε στα ΜΜΕ της Αθήνας. Κέρδιζα αρνητική δημοσιότητα. Λάθος μου. Όπως λάθος μου η απεργία πείνας στο Σύνταγμα. Το πίστευα αυτό που έκανα και θα σας εξομολογηθώ ότι η Ελλάδα ήταν πρώτη χώρα υποδοχής και πίστευα ότι θα έπρεπε να παίρνουν όλοι άσυλο για να φεύγουν. Είχα ενεργοποιηθεί γατί έβλεπα στον Πειραιά και στα νησιά να πεθαίνουν τόσοι άνθρωποι και λέω, “να η ευκαιρία να λυθεί το άσυλο”.

»Ετσι ξεκίνησα την απεργία πείνας. Δεν με στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ. Το κατάλαβα εκ των υστέρων. Τα κανάλια με γελοιοποιήσανε. Έχω πάντα μια τσάντα στο σακάκι μου με φάρμακα όλων των ειδών, από το 1988 που είμαι γιατρός, για έκτακτη ανάγκη που κάποιος το χρειαστεί. Μάλιστα, σε μια πρωινή εκπομπή ο δημοσιογράφος Γιώργος Αυτιάς έπαθε υπερτασική κρίση στην ώρα της εκπομπής και ήμουν εκεί και του έδωσα φάρμακα.

»Στην απεργία πείνας ο διπλανός μου μού ζήτησε ένα χάπι για την πίεση και ένα ντεπόν. Εκείνη την ώρα που έβγαζα την τσάντα με πιάνει η κάμερα του ANT1. Και η κυρία Ακρίτα το άρχισε λέγοντας “να, μασουλίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης”. Και αυτό με κυνηγάει. Και τώρα που ζήτησα τη διαγραφή μου από τον ΣΥΡΙΖΑ διάβασα 51 σχόλια “πώς να αδυνατίσετε με τη δίαιτα Μιχελογιαννάκη”. Μου στοίχισε και πολιτικά και ψυχολογικά. Πρωτοσέλιδα, γελοιογραφίες ότι μασούλιζε ο Μιχελογιαννάκης και ακόμη με καταδιώκουν με αυτό στα sites… Μου στοίχισε το ίδιο πολιτικά και ψυχολογικά. Με έκαναν γραφικό», τόνισε.

Τον «έκαναν»;

Διαβάστε ακόμη: