Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των αμερικανικών μετοχών υποχώρησαν την Παρασκευή μετά από αρκετές σημαντικές αστοχίες οικονομικών αποτελεσμάτων που έθεσαν αμφιβολίες για το πρόσφατο ράλι της αγοράς.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Dow Jones Industrial Average υποχώρησαν 191 μονάδες ή περίπου 0,6%.

Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης για τον S&P 500 έχασαν 1%, ενώ τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του Nasdaq-100 υποχώρησαν 1,7%.

Η έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου

Οι επενδυτές ήρθαν αντιμέτωποι με μια πολύ ισχυρότερη από την αναμενόμενη έκθεση για τις θέσεις εργασίας του Ιανουαρίου.

Η οικονομία των ΗΠΑ πρόσθεσε 517.000 θέσεις εργασίας τον Ιανουάριο, από 223.000 τον Δεκέμβριο.

Οι οικονομολόγοι ανέμεναν αύξηση θέσεων εργασίας κατά 187.000 τον Ιανουάριο, από 223.000 τον Δεκέμβριο.

Apple και Alphabet αστόχησαν των εκτιμήσεων

Εν τω μεταξύ η Apple και η μητρική Alphabet της Google έχασαν αμφότερες την ευκαιρία να συναντήσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα τρίμηνα Δεκεμβρίου. Η μετοχή της Alphabet υποχώρησε περισσότερο από 3% στις προσυνεδριακές συναλλαγές, ενώ οι μετοχές της Apple υποχώρησαν περισσότερο από 1%. Η μετοχή της Amazon υποχώρησε επίσης περίπου 4% μετά την έκθεση του γίγαντα του ηλεκτρονικού εμπορίου.

Η εικόνα των κερδών δεν ήταν πολύ καλύτερη εκτός τεχνολογίας, όπως η Ford και Starbucks που επίσης αστόχησαν να συναντήσουν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. Αυτές οι μετοχές υποχώρησαν περίπου 6% και 2%, αντίστοιχα.

Σημειώνεται ότι πριν το άνοιγμα της Πέμπτης οι κινήσεις στα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης των δεικτών προμήνησαν μεγάλα κέρδη για την αγορά. Ο Nasdaq Composite σημείωσε άνοδο 3,25% για την καλύτερη ημέρα του από τον Νοέμβριο και βρίσκεται σε καλό δρόμο για την πέμπτη συνεχόμενη νικητήρια εβδομάδα. Ο S&P 500 κέρδισε 1,47%.

Ο Dow , ωστόσο, ολοκλήρωσε την Πέμπτη ελαφρώς χαμηλότερα, επηρεασμένος από τις μετοχές της υγειονομικής περίθαλψης, αλλά εξακολουθεί να είναι θετικός για την εβδομάδα.

Διαβάστε ακόμη: