Μεγάλες πιέσεις δέχεται η μετοχή της Moderna στο Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, καθώς η διοίκηση έσπευσε να υποβαθμίσει τις εκτιμήσεις για τις πωλήσεις του εμβολίου κατά της Covid-19, ενώ παράλληλα τα αποτελέσματα του γ’ τριμήνου απογοήτευσαν τους επενδυτές.

Η βιοτεχνολογική εταιρεία από τη Βοστόνη, συγκεκριμένα, περιμένει πλέον έσοδα 18 έως 19 δισ. δολαρίων από τις πωλήσεις του εμβολίου για το σύνολο του 2022 -ένα εύρος αισθητά χαμηλότερο με την αρχική εκτίμηση των 21 δισ. δολαρίων.

Την ίδια στιγμή, τα έσοδα του γ’ τριμήνου υπέστησαν σημαντικό πλήγμα, καθώς συρρικνώθηκαν κατά 32% και ανήλθαν σε μόλις 3,36 δισ. δολάρια. Ως αποτέλεσμα, τα καθαρά κέρδη περιορίστηκαν κατά 68% και διαμορφώθηκαν σε 1,04 δισ. δολάρια.

Όσον αφορά τα κέρδη ανά μετοχή, σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, καθορίστηκαν σε 2,53 δολάρια, απέχοντας παρασάγγας από τις προβλέψεις των αναλυτών (3,29 δολάρια). Το ίδιο συνέβη και με τα έσοδα, για τα οποία υπήρχαν προσδοκίες για 3,53 δισ. δολάρια.

Στον απόηχο των παραπάνω απογοητευτικών στοιχείων, η μετοχή της Moderna στη Wall Street υποχωρεί κατά περίπου 8% και κατρακυλάει στα 137 δολάρια, μετρώντας απώλειες της τάξης του 37% από τις αρχές του 2022.

Διαβάστε ακόμη: