Η μετοχή της Moderna ενισχύθηκε την Πέμπτη, αφού η εταιρεία βιοτεχνολογίας αύξησε τις προοπτικές πλήρους έτους για το εμβόλιο Covid, το μόνο εμπορεύσιμο προϊόν της, παρά το γεγονός ότι ανέφερε τριμηνιαία απώλεια και απότομη πτώση εσόδων.

Η εταιρεία βιοτεχνολογίας σημείωσε πωλήσεις 344 εκατομμυρίων δολαρίων για το δεύτερο τρίμηνο, κυρίως λόγω της πτώσης κατά 94% των πωλήσεων του εμβόλου Covid. Τα συνολικά έσοδα μειώθηκαν από τα 4,75 δισεκατομμύρια δολάρια που κατέγραψε την ίδια περίοδο πριν από ένα χρόνο, όταν τα κρούσματα Covid εξακολουθούσαν να παρουσιάζουν υψηλότερη τάση στις ΗΠΑ.

Η Moderna σημείωσε καθαρή ζημιά 1,38 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 3,62 δολάρια ανά μετοχή, για το τρίμηνο έαντι καθαρών εσόδων 2,20 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ή 5,24 δολάρια ανά μετοχή, που αναφέρθηκαν κατά το ίδιο τρίμηνο πέρυσι.

Ωστόσο, η Moderna ελπίζει να τερματίσει την πτώση των πωλήσεων λόγω της έντονης ζήτησης για το ενημερωμένο εμβόλιο Covid που στοχεύει την υποπαραλλαγή του Omicron XBB.1.5. Η εταιρεία πρόκειται να ρίξει το πλάνο αυτό το φθινόπωρο στην εμπορική αγορά των ΗΠΑ.

Η Moderna αναμένει πωλήσεις 6 έως 8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από το εμβόλιο Covid φέτος, λόγω της πιθανής ζήτησης των ΗΠΑ για 50 έως 100 εκατομμύρια δόσεις το φθινόπωρο. Αυτό είναι υψηλότερο από την προηγούμενη πρόβλεψή της για 5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Η εταιρεία βρίσκεται σε συνομιλίες με άλλους αγοραστές στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και άλλα μέρη του κόσμου για περισσότερες δυνητικές παραγγελίες.

Ωστόσο, η Moderna είπε ότι 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε προηγουμένως αναμενόμενες πωλήσεις το 2023 από υπογεγραμμένες κρατικές συμβάσεις ωθήθηκαν μέχρι το 2024.

Διαβάστε ακόμη: