Οι μετοχές υποχώρησαν την Τετάρτη αφού ο οίκος Fitch υποβάθμισε τη μακροπρόθεσμη αξιολόγηση για τις ΗΠΑ και οι έμποροι εξετάζουν λεπτομερώς σειρά εταιρικών οικονομικών αποτελεσμάτων του δεύτερου τριμήνου.

Ο βιομηχανικός μέσος όρος Dow Jones υποχώρησε 146 μονάδες ή 0,4%. Ο S&P 500 έπεσε 0,8% και ο Nasdaq Composite υποχώρησε 1,1%.

Η Fitch Ratings μείωσε τη μακροπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα του εκδότη σε ξένο νόμισμα για τις ΗΠΑ σε AA+ από ΑΑΑ την Τρίτη το βράδυ, επικαλούμενη «αναμενόμενη δημοσιονομική επιδείνωση τα επόμενα τρία χρόνια».

«Αν και είναι απογοητευτικό, δεν νομίζω ότι θα έχουμε ουσιαστικό αντίκτυπο στην οικονομία στο εγγύς μέλλον, αλλά είναι μια προειδοποίηση για την Ουάσιγκτον», δήλωσε η διευθύνων σύμβουλος της Evans May Wealth στο «Worldwide Exchange» του CNBC.

Επιπλέον, συνεχίστηκε μια πολυάσχολη εβδομάδα εταιρικών ανακοινώσεων.

Η μετοχή της Advanced Micro Devices παρέμεινε σταθερή παρά τα καλύτερα από τα αναμενόμενα αποτελέσματα. Η CVS Health σημείωσε άνοδο 2% μετά τη δημοσίευση ισχυρών κερδών καθώς μειώνει το κόστος. SolarEdge Technologies σημείωσε πτώση 16% αφού έχασε τις προσδοκίες εσόδων για το δεύτερο τρίμηνο.

Η σεζόν οικονομικών αποτελεσμάτων με τα αποτελέσματα να είναι πιο δυνατά από τα αναμενόμενα. Από τις εταιρείες του S&P 500 που έχουν αναφέρει οικονομικά στοιχεία τριμήνου, περίπου το 82% έχει δημοσιεύσει θετικές εκπλήξεις, σύμφωνα με τα στοιχεία του FactSet. 

Οι κινήσεις της Τετάρτης ακολουθούν μια αδύναμη πρώτη ημέρα διαπραγμάτευσης για την έναρξη του Αυγούστου.

Ο S&P 500 υποχώρησε 0,27%, ενώ ο Nasdaq Composite υποχώρησε 0,43%. Ο δείκτης Dow Jones Industrial Average σημείωσε αύξηση 0,2% και έφτασε στο υψηλότερο επίπεδό του από τον Φεβρουάριο του 2022 σε ένα σημείο της συνεδρίασης.

Διαβάστε ακόμη: