Ξεκίνησαν να «πέφτουν» τα πρώτα πρόστιμα για παραβίαση του κανονισμού που δεν επιτρέπει τις ρακέτες σε συγκεκριμένες παραλίες του δήμου Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης.

Οι λάτρεις των ρακετών δεν μπορούν να ασκούν το χόμπι τους στην παραλία Αγίου Νικολάου, στο Καβούρι και στον όρμο Μαλτσινιώτη, ενώ για τους παραβάτες το πρόστιμο ανέρχεται σε 1.000 ευρώ.

«Ήδη έχουμε “κόψει” 15 πρόστιμα φέτος. Το ένα τρίτο των προστίμων έχει πληρωθεί, τα άλλα είναι σε διαδικασία ένστασης», δήλωσε στο Mega ο αντιδήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, Αντώνης Κουσαθανάς.

Στις συγκεκριμένες παραλίες, που ισχύει η απαγόρευση, έχουν τοποθετηθεί πινακίδες που αναφέρουν: «Σύμφωνα με τον κανονισμό λειτουργίας της πόλης απαγορεύεται η χρήση ξυλορακέτας. Στους παραβάτες επιβάλλεται πρόστιμο 1.000 ευρώ».

Ο κανονισμός ισχύει από το 2010, εξήγησε ο αντιδήμαρχος, σημειώνοντας ότι η δημοτική αρχή τον επανέφερε το 2019. «Το 2010 το πρόστιμο ήταν 10.000 ευρώ, το πήγαμε στα 1.000 λόγω των καιρών», σημείωσε.

Παράλληλα, εξήγησε πως ο λόγος που απαγορεύτηκαν οι ρακέτες σε αυτές τις δύο παραλίες είναι πως τα σπίτια βρίσκονται σε μικρή απόσταση. «Έχουμε δεκάδες παραλίες στην πόλη, θέλουμε αυτούς που κάνουν το χόμπι τους», συμπλήρωσε και επεσήμανε ότι υπάρχει νόμος- που ισχύει για όλη τη χώρα- με βάση τον οποίο απαγορεύονται οι ρακέτες εκεί όπου υπάρχουν λουόμενοι. «Μπορούν να παίζουν όταν υπάρχει χώρος, με προστατευτικά δίχτυα», εξήγησε.

Διαβάστε περισσότερα