Με τη διαδικασία του άρθρου 142Α «Ανακοινώσεις και δηλώσεις της Κυβέρνησης ενώπιον της Βουλής», θα γίνει η συζήτηση, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών, για τις καταστροφικές πυρκαγιές και τα μέτρα αποκατάστασης, την προσεχή Τετάρτη 25 Αυγούστου.

Σύμφωνα με την ειδική ημερήσια διάταξη που αναρτήθηκε πριν από λίγο στον ιστότοπο της Βουλής, η συζήτηση θα αρχίσει στις 10.30 π. μ. την Τετάρτη, θα γίνει κατόπιν αιτήματος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, θα εξελιχθεί σύμφωνα με το άρθρο 142Α του Κανονισμού της Βουλής και θα έχει αντικείμενο την ενημέρωση του Σώματος για τη διαχείριση των καταστροφικών πυρκαγιών και τα μέτρα αποκατάστασης.

Φωτιές: Πάνω από 94.000 στρέμματα η καμένη γη στη Δυτική Αττική

Ξεπέρασε τα 94.000 στρέμματα η καμένη γη στη Δυτική Αττική, σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση. Συγκεκριμένα, ο δορυφόρος με βάση το ευρωπαϊκό σύστημα Copernicus, εχθές Σάββατο (21/8) και τοπική ώρα 11.38, κατέγραψε ακριβώς 94.324 στρέμματα (9.424,4 εκτάρια).

Στην περιοχή της Κερατέας, όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά την ίδια μέρα, την περασμένη Δευτέρα και πλέον έχει τελειώσει, ο δορυφόρος κατέγραψε 5.317 στρέμματα καμένα, που είναι και ο τελικός απολογισμός.

Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, οι πολίτες παρακαλούνται να ειδοποιήσουν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.