Το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών αναμένεται να ψηφιστεί αργά το βράδυ της Πέμπτη, ενώ σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, εκτός από τη Νέα Δημοκρατία, το εν λόγω νομοσχέδιο για τη στήριξη του εισοδήματος θα υπερψηφιστεί και από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ θα καταψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ.

Συγκεκριμένα, ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Χάρης Μαμουλάκης, κατά την έναρξη της τοποθέτησης του αναφέρθηκε στον θάνατο των δύο πιλότων μετά την πτώση του Canadair στην Κάρυστο. «Έπεσαν στο καθήκον, Αθάνατοι», σχολίασε.

Αναφερόμενος στο σημερινό νομοσχέδιο, ο κ. Μαμουλάκης δήλωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίζει επί της αρχής του νομοσχεδίου, αλλά καταψηφίζει την δημοσιονομική πολιτική της κυβέρνησης. Σύμφωνα με πληροφορίες, αργότερα αναμένεται να τοποθετηθεί και ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.

Υπενθυμίζεται ότι ο ειδικός αγορητής του ΠΑΣΟΚΠάρις Κουκουλόπουλος, είπε «συνεχίζετε την επιδοματική πολιτική και μόνο αυτό αρκεί για καταψηφίσουμε». Παράλληλα, ο κ. Κουκουλόπουλος εξέφρασε την διαφωνία λέγοντας «τι πάει να πει επέκταση του Market Pass; Δεν υπάρχει κανένας αποτελεσματικός έλεγχος. Δεν σώζει κανέναν και τίποτα το Market Pass. Αποτυχημενο μέτρο».

Η διαφωνία της Χαριλάου Τρικούπη για το νομοσχέδιο είναι αρχικά πολιτική. Όπως εξηγούν στελέχη, η λογική των pass ως πάγια επιλογή αντιμετώπισης της κρίσης ακρίβειας τελικά αναπαράγει και ανακυκλώνει την ακρίβεια. Δεν την αντιμετωπίζει με μόνιμα μέτρα (μείωση έμμεσων φόρων, νέο μοντέλο ρύθμισης οφειλών σε 120 δόσεις, έλεγχοι στην αγορά με ενίσχυση Επιτροπής Ανταγωνισμού) όπως προτείνει το ΠΑΣΟΚ, για την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και την καταπολέμηση του πληθωρισμού αισχροκέρδειας.

Διαβάστε περισσότερα