Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Βούλα Κεχαγιά, με γραπτή της δήλωση, σχολίασε με αιχμηρό τρόπο τη δευτερολογία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

H κυρία Κεχαγιά τονίζει ότι ο πρωθυπουργός δεν κράτησε «καν τα προσχήματα και να υποστηρίξει έστω και τύποις την ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου».

Αναλυτικά η δήλωση της Βούλας Κεχαγιά:

«Ο Πρωθυπουργός, κατά τη δευτερολογία του στη Βουλή δεν θέλησε να τηρήσει καν τα προσχήματα και να υποστηρίξει έστω και τύποις την ενδυνάμωση του δημόσιου πανεπιστημίου.

Στην προσπάθειά του να απαξιώσει τις πέντε σοβαρές και απολύτως ρεαλιστικές προτάσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ, Στέφανου Κασσελάκη, για την ενίσχυση και αναβάθμιση της δημόσιας ανώτατης εκπαίδευσης προχώρησε στην ωμή παραδοχή ότι δεν έχει καμία απολύτως πρόθεση να στηρίξει το δημόσιο πανεπιστήμιο.

Δεν κατάφερε να κρύψει πως πραγματική του στόχευση δεν είναι το να καταστούν τα ελληνικά πανεπιστήμια πιο ελκυστικά και πιο ανταγωνιστικά με τα αντίστοιχα ευρωπαϊκά αλλά η σταδιακή υποβάθμιση και απαξίωσή τους με ελλιπή χρηματοδότηση που θα τα οδηγήσει σε μαρασμό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ δεσμεύεται για μία ανώτατη δημόσια πανεπιστημιακή εκπαίδευση που θα παρέχει ποιότητα και ακόμη πιο υψηλό επίπεδο γνώσης».

Διαβάστε ακόμη: