Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στην έναρξη της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης επί του νομοσχεδίου για τα μη κρατικά πανεπιστήμια, χαρακτήρισε «απαράδεχτη και σεξιστική» την τοποθέτηση του γενικού γραμματέα του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, σχετικά με τους «sugar daddies» στους οποίους θα στραφούν φοιτήτριες οι οποίες δεν θα μπορούν να πληρώσουν δίδακτρα σε μη κρατικά ΑΕΙ.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά: «Επιτρέψτε μου ένα σχόλιο για την παρέμβαση του κ. Κουτσούμπα. Θεώρησα ότι ζητήσατε παρέμβαση για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική αναφορά σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ παραμένει η πιο αναχρονιστική δύναμη. Και μη σπεύσετε να μιλήσετε για αντικομμουνισμό μας».

Και συνέχισε, λέγοντας ότι «ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως κομμουνιστική χώρα όταν μιλάτε για γυναίκες που εκδίδονται. Δεν θα παραμείνετε στο απυρόβλητο ως δήθεν δύναμη εκσυγχρονιστικού ιστού που είναι υπεράνω κριτικής όταν με αυτό τον απαράδεκτο τρόπο απευθύνεστε στις γυναίκες με σεξιστικό τρόπο και δεν έχετε το θάρρος να ζητήσετε συγγνώμη».

Διαβάστε ακόμη: