Ο Υπουργός Επικρατείας, Μάκης Βορίδης, δήλωσε αντίθετος με τον γάμο ομόφυλων ζευγαριών, παρ’όλο που ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ξεκαθαρίσει από τη ΔΕΘ, αλλά και στο Bloomberg, ότι «η ισότητα στον γάμο είναι στα σχέδια της κυβέρνησης για αυτή την τετραετία».

Ο κ. Βορίδης, μιλώντας στο Action24 και πριν περάσει ένας μήνας από την ξεκάθαρη τοποθέτηση του πρωθυπουργού, απαντώντας σε ερώτηση για τις προθέσεις της κυβέρνησης αναφορικά με τη νομοθέτηση του γάμου ομοφύλων, κινήθηκε σε διαφορετική γραμμή.

«Εγώ την άποψή μου, την προσωπική την έχω εκφράσει, είμαι αντίθετος. Έχω πει ότι δεν θα το ψηφίσω», ανέφερε χαρακτηριστικά ο υπουργός Επικρατείας σε συνέντευξη που παραχώρησε το βράδυ της Πέμπτης στο Action24. «Είναι ζήτημα του πρωθυπουργού να αποφασίσει το αν και πότε, η άποψή μου είναι γνωστή», σημείωσε ο Υπουργός Επικρατείας.

Την ίδια ώρα σημείωσε ότι η συζήτηση σε αυτή τη φάση είναι «ακαδημαϊκού και θεωρητικού χαρακτήρα», από τη στιγμή που «δεν ανοίγει από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό το συγκεκριμένο θέμα».

«Εγώ δεν είμαι, αν θέλετε, κομμάτι “της ακαδημίας” για να κάνω αυτή τη συζήτηση. Ας συζητηθεί σε επίπεδο “δημοσιολογούντων”», πρόσθεσε ο κ. Βορίδης.

Σημειώνεται ότι ως υπουργός Επικρατείας, ο κ. Βορίδης είναι πιθανό να κληθεί να συντονίσει ακόμα και νομοθετικά την υπόθεση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών σε περίπτωση που η κυβέρνηση πράγματι αποφασίσει να υλοποιήσει το πάγιο αίτημα της LGBTQ+ κοινότητας.

Διαβάστε ακόμη: