Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, εξέφρασε την θέση, μιλώντας στη Βουλή, πως δεν μπορεί να υπάρχει η έννοια της υποχρεωτικότητας στους υπαλλήλους χωρίς αυτή να συνοδεύεται από κυρώσεις,

Στο πλαίσιο της συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστα Ζαχαριάδη, ο υπουργός Εσωτερικών διαμήνυσε πως από τη στιγμή που και η αξιωματική αντιπολίτευση συμφωνεί στην υποχρεωτικότητα των εμβολιασμών δεν μπορεί να μην υπάρχει κύρωση για όποιον δεν τηρεί τη νομική του υποχρέωση.

«Είναι προφανές το ζήτημα της υποχρεωτικότητας στους υγειονομικούς. Δεν είναι δυνατόν ένας ανεμβολίαστος να μπαίνει σε ΜΕΘ και να χειρίζεται ασθενή σε αυτή την κατάσταση; Εμείς λέμε υποχρεωτικός ο εμβολιασμός για υγειονομικούς και για φροντιστές ηλικιωμένων. Εμείς είπαμε ότι κύρωση είναι η αναστολή. Όλο αυτό θα εξειδικευθεί νομικά», είπε χαρακτηριστικά.

Από την πλευρά του ο κ. Ζαχαριάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τρομοκρατεί τον κόσμο και απειλεί ότι θα θέσει σε αργία όσους δεν εμβολιαστούν, σημειώνοντας με νόημα πως « αντί να τους τραβήξουμε μαζί μας, κινδυνεύουμε να τους σπρώξουμε απέναντι στην πλατεία».

Απαντώντας ο κ. Βορίδης, κατηγόρησε τον ΣΥΡΙΖΑ πως μόλις είδε τους αρνητές του εμβολιασμού να συγκεντρώνονται, θέλησε να απευθυνθεί στο εκλογικό τους σώμα. « Προσπαθείτε να πατήσετε σε δύο βάρκες! Απέναντι σε αυτό στη κυβέρνηση έχουμε καθαρή θέση! Θέλετε να το κάνετε και σεις;», κατέληξε.

Βορίδης: Στο πειθαρχικό συμβούλιο οι δημόσιοι υπάλληλοι που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν

Υπενθυμίζεται ότι χθες Πέμπτη ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση σχετικά με τους εργαζόμενους που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν, καθώς ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει την παραπομπή όσων δεν τηρούν τις νομικές τους υποχρεώσεις στα πειθαρχικά συμβούλια, σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προδικάσει τις αποφάσεις των πειθαρχικώνσυμβουλίων, ενώ σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο βασικό της πλαίσιο, στη βασική της αντίληψη, στη βασική της κατεύθυνση που στοχεύει στην οικοδόμηση ενός τείχους ανόσιας, με ενθάρρυνση των ανθρώπων που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους να το πράξουν, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία».