Η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, τόνισε, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ότι πρέπει «να ενώσουμε τη φωνή μας με αυτή της επιστήμης και της λογικής για να πειστούν συμπολίτες μας για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού».

Η κ. Πελώνη σημείωσε ότι υπάρχει «αύξηση νέων κρουσμάτων»,ωστόσο υπάρχουν «διαφορετικές δυνατότητες άμυνας», υπογραμμίζοντας ότι «έχουμε την ασπίδα του εμβολίου». 

Η ίδια επισήμανε ότι «οι ανεμβολίαστοι λειτουργούν ως αναμεταδότες και εστίες μεταλλάξεων». «Οι κοινοί κανόνες δεν διχάζουν αλλά ενώνουν», είπε, ενώ αναφερόμενη στα μέτρα που τίθενται σε ισχύ πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα είναι αυστηροί.

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Βορίδη, περί παραπομπής σε πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται να εμβολιαστούν, η κ. Πελώνη είπε ότι «η υποχρεωτικότητα είναι ειδικό πλαίσιο, θα έρθει νέο πλαίσιο που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα», σημειώνοντας ότι «δεν θα συνδέει με απολύσεις την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».

Παράλληλα, κλήθηκε να σχολιάσει την δήλωση Γεωργιάδη, ο οποίος μίλησε για «lockdown μόνο για ανεμβολίαστους», με την κ. Πελώνη να τονίζει ότι «η πανδημία είναι δυναμικό φαινόμενο, όπου χρειαστεί παρεμβαίνουμε, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην πάει σε οριζόντιο lockdown».

Σε επόμενη ερώτηση και κληθείσα να σχολιάσει τα χθεσινά συλλαλητήρια κατά του εμβολιασμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, η κυβερνητική εκπρόσωπος περιορίστηκε σε μονολεκτική απάντηση: «κρίμα».

Αναφερόμενη στην Εκκλησία και δοθέντος ότι είναι κλειστός χώρος αν θα είναι μόνο εμβολιασμένους, η κ. Πελώνη είπε ότι «η εκκλησία έχει πει ότι στηρίζει την προσπάθεια του εμβολιασμού, απομονώνει μεμονωμένες φωνές, έχει δύναμη να επηρεάσει το ποίμνιο, καλώντας από άμβωνος πολίτες να εμβολιαστούν».

Στην κ. Πελώνη τέθηκε και το ερώτημα για το εάν ο συλληφθείς αστυνομικός στην Ηλιούπολη, που καταγγέλθηκε από την 19χρονη κοπέλα, είναι μέλος της Νέας Δημοκρατίας, και απάντησε αρνητικά.