Ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, τόνισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει κάποια ειδική ρύθμιση σχετικά με τους εργαζόμενους που θα αρνηθούν να εμβολιαστούν, καθώς ο δημοσιοϋπαλληλικός κώδικας προβλέπει την παραπομπή όσων δεν τηρούν τις νομικές τους υποχρεώσεις στα πειθαρχικά συμβούλια, σχετικά με το θέμα της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού στον δημόσιο τομέα.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι ο ίδιος δεν μπορεί να προδικάσει τις αποφάσεις των πειθαρχικών συμβουλίων, ενώ σημείωσε, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ότι «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να οπισθοχωρήσει στο βασικό της πλαίσιο, στη βασική της αντίληψη, στη βασική της κατεύθυνση που στοχεύει στην οικοδόμηση ενός τείχους ανόσιας, με ενθάρρυνση των ανθρώπων που δεν έχουν προχωρήσει στον εμβολιασμό τους να το πράξουν, προκειμένου να μην τεθεί σε κίνδυνο η δημόσια υγεία».

Ακόμη, αναφέρθηκε και στις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού, υπογραμμίζοντας ότι είναι δικαίωμά των πολιτών να εκφράζουν την άποψή τους, αποσαφηνίζοντας ωστόσο ότι αυτή βασίζεται σε αντιεπιστημονικά δεδομένα και η υιοθέτηση της θα έθετε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία.

Τέλος, σχολιάζοντας την ικανοποίηση που εξέφρασε ο Νίκος Παππάς για την παραπομπή του σε Ειδικό Δικαστήριο με την κατηγορία της παράβασης καθήκοντος και όχι για το αδίκημα της δωροληψίας, ο κ. Βορίδης παρατήρησε ότι ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ είναι κατηγορούμενος για την ενορχήστρωση της φαλκίδευσης της διαδικασίας χορήγησης τηλεοπτικών αδειών προκειμένου να υπάρξει έλεγχος του τηλεοπτικού τοπίου από τον ΣΥΡΙΖΑ, κλείνοντας τα μάτια σε εικονικές συναλλαγές, παρακινώντας σε αυτές τις εικονικές συναλλαγές, εμφανίζοντας μπροστινούς που δεν είχαν «πόθεν έσχες».

«Αν στον ΣΥΡΙΖΑ είναι ευχαριστημένοι που παραπέμπεται ο υπουργός τους για παράβαση καθήκοντος και είναι χαρούμενοι γι’ αυτό, είμαστε όλοι χαρούμενοι», τόνισε χαρακτηριστικά.

Πελώνη: Δεν συνδέεται με απολύσεις η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού

Ερωτηθείσα για τις δηλώσεις Βορίδη, περί παραπομπής σε πειθαρχικό συμβούλιο των δημοσίων υπαλλήλων που αρνούνται να εμβολιαστούν, η κ. Πελώνη είπε ότι «η υποχρεωτικότητα είναι ειδικό πλαίσιο, θα έρθει νέο πλαίσιο που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα», σημειώνοντας ότι «δεν θα συνδέει με απολύσεις την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού».