Ο κ. Ζελένσκι σχεδιάζει επίσκεψη στην Κριμαία, μετά την απελευθέρωση από τις ρωσικές δυνάμεις προκειμένου να δει «τη θάλασσα», προκαλώντας «θύελλα» αντιδράσεων από τη ρωσόφιλη διοίκηση της ουκρανικής χερσονήσου.

Ο επικεφαλής της ουκρανικής κυβέρνησης ανέφερε πως «θα πάω στην Κριμαία. Θέλω πραγματικά να δω τη θάλασσα», απαντώντας για όσα πράξει μετά τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας, μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο της Τσεχίας.

Όταν ερωτήθηκε «πότε θα συμβεί αυτό», ο Ζελένσκι τόνισε: «Όχι, μέσα στον χειμώνα. Τι μπορεί να κάνει κανείς στη θάλασσα, τον χειμώνα; Θα πάω εκεί όταν θα είναι πιο ζεστά. Θα φθάσουμε στη νίκη, ελπίζω αυτό να συμβεί σύντομα».

Αξιωματούχος της ρωσόφιλης διοίκησης της Κριμαίας απάντησε με ειρωνικό ύφος, στην τοποθέτηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι. Συγκεκριμένα, ο Όλεγκ Κιριτσκόφ τού υποσχέθηκε ότι θα τον περιμένει «ένα κελί κοντά στη θάλασσα».

«Τα κέντρα φυλάκισης που διατηρούμε, δεν απέχουν περισσότερα από 100 χιλιόμετρα από τη θάλασσα. Προσθέτως, υπάρχει ένα καλό σωφρονιστικό κέντρο στο Κερτς, το οποίο δεν βρίσκεται μακριά ούτε από τη Μαύρη, αλλά ούτε και την Αζοφική Θάλασσα· ένα κελί θα τον περιμένει εκεί», ισχυρίσθηκε.

Διαβάστε ακόμη: