Ο Πρόεδρος της Ουκρανίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τη στήριξη της ελληνικής κυβέρνησης και της κοινωνίας στον ουκρανικό αγώνα, σε τοποθέτηση μετά τη σημερινή (20/10) συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Δένδια, στο Κίεβο.

«Πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του Έλληνα Υπουργού Εξωτερικών στην Ουκρανία από την έναρξη της εισβολής. Είμαι ευγνώμων στην ελληνική κυβέρνηση και την κοινωνία για την υποστήριξή τους.

Νίκος Δένδιας.

Συγκεκριμένα, για την απόφαση εφοδιασμού της Ουκρανίας με οχήματα μάχης πεζικού. Προσθέτως, για τη σθεναρή στάση αρχής της Ελλάδας στο πλαίσιο της απόφασης να δοθεί στην Ουκρανία το καθεστώς υποψήφιας προς ένταξη χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Είναι σημαντικό για εμάς το γεγονός ότι η Ελλάδα υποστηρίζει την Ουκρανία στην υπέρβαση όλων των προκλήσεων και νιώθουμε αυτή την υποστήριξη».

Ο Νίκος Δένδιας υπογράμμισε ότι η Ελλάδα συνεχίζει την αμέριστη αλληλεγγύη προς την Ουκρανία και καταδικάζει πλήρως κάθε απόπειρα αλλαγής των συνόρων από δυνάμεις του αναθεωρητισμού.

Νωρίτερα, ο κ. Δένδιας είχε συνάντηση με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, όπου στάθηκε στην ακλόνητη στήριξη της Ελλάδας στην εδαφική ακεραιότητα και την κυριαρχία της Ουκρανίας, καθώς και όλων των χωρών και επανέλαβε πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να στέκεται στο πλευρό της Ουκρανίας και της Ελληνικής Κοινότητας της Ουκρανίας.

Νίκος Δένδιας.

Μάλιστα, οι δύο Υπουργοί αναγκάστηκαν να μεταβούν σε καταφύγιο, μαζί με την ελληνική αντιπροσωπεία, καθώς κατά τη διάρκεια της συνάντησης ήχησαν σειρήνες.

Κατά την έναρξη επίσκεψης στο Κίεβο, συναντήθηκε στην ελληνική πρεσβεία με την Πρόεδρο της ομάδας φιλίας Ελλάδας – Ουκρανίας του ουκρανικού κοινοβουλίου, Τετιάνα Πλάσκοβα, τον Πρύτανη του κρατικού Πανεπιστημίου Μαριούπολης, Μίκολα Τροφιμένκο και την επιτετραμμένη της πρεσβείας της Κύπρου, Λίνα Θεμιστοκλέους.

Στην ατζέντα βρέθηκαν η κοινοβουλευτική διπλωματία, οι σχέσεις Ελλάδας – Ουκρανίας, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, η Ευρωπαϊκή Ένωση, ακαδημαϊκά θέματα και η ελληνική ομογένεια, σύμφωνα με δημοσίευση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Νίκος Δένδιας.

Ο κ. Δένδιας καταδίκασε πλήρως τον αναθεωρητισμό, ενώ, ευχαρίστησε την κ. Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών.

Διαβάστε ακόμη: