Σειρήνες ήχησαν κατά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στο Κίεβο, την ώρα που βρισκόταν στο ουκρανικό υπουργείο Εξωτερικών προκειμένου να συναντηθεί με τον ομόλογό του, Ντμίτρι Κουλέμπα.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερκών μεταφέρθηκε με ασφάλεια σε καταφύγιο της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Ο Νίκος Δένδιας μετέβη σήμερα στο Κίεβο και πρόκειται για την τρίτη επίσκεψη του Έλληνα ΥΠΕΞ στην Ουκρανία από τη ρωσική εισβολή της 24ης Φεβρουαρίου.

Ο Έλληνας υπουργός θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντιμίρ Ζελένσκι, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. O Νίκος Δένδιας έχει ήδη μεταβεί δύο φορές στην Οδησσό, πόλη άρρηκτα συνδεδεμένη με τον Ελληνισμό.

O Ν. Δένδιας καταδίκασε τον αναθεωρητισμό

Οι διπλωματικές σχέσεις με την Ουκρανία όπως και ζητήματα που αφορούν στην ομογένεια βρέθηκαν στην ατζέντα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια, στο Κίεβο, από όπου καταδίκασε τις κινήσεις αναθεωρητισμού, όπως αναφέρει στο Twitter.

«Ατζέντα: κοινοβουλευτική διπλωματία, σχέσεις Ελλάδας-Ουκρανίας, ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ευρωπαϊκά ακαδημαϊκά θέματα και ελληνική ομογένεια. Καταδίκασα πλήρως τον αναθεωρητισμό. Ευχαρίστησα την Λίνα Θεμιστοκλέους για τη συνεισφορά της στις επιχειρήσεις επαναπατρισμού από την Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένων Ελλήνων πολιτών και ομογενών» έγραψε στο Twitter ο κ.Δένδιας.

 

Διαβάστε ακόμη: