Σήμερα (23/03), ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε τη νότια επαρχία της Χερσώνας, όπου περιηγήθηκε σε τοπικές υποδομές και υποσχέθηκε να «αποκαταστήσει τα πάντα», μετά τη ρωσική εισβολή.

Η επίσκεψη, σε μία περιοχή όπου η Ουκρανία διεξήγαγε με επιτυχία αντεπίθεση εναντίον των ρωσικών κατοχικών δυνάμεων, ήταν η δεύτερη που πραγματοποίησε μακριά από το Κίεβο, την τρέχουσα εβδομάδα.

Χθες (22/03), επισκέφθηκε στρατεύματα κοντά στη Μπαχμούτ, την πρώτη γραμμή του μετώπου. «Μίλησα με κατοίκους για θέματα που αντιμετωπίζουν τώρα, αλλά και τις ανάγκες τους. Θα αποκαταστήσουμε τα πάντα, θα ανοικοδομήσουμε τα πάντα. Ακριβώς όπως σε κάθε πόλη και χωριό που υπέφερε, λόγω της κατοχικής δύναμης», έγραψε ο κ. Ζελένσκι στα κοινωνικά δίκτυα, κάτω από πλάνα της επίσκεψης στη Χερσώνα.

Η περυσινή ουκρανική αντεπίθεση έδιωξε τα ρωσικά στρατεύματα από την περιφερειακή πρωτεύουσα, έπειτα από μήνες κατοχής. Τώρα, άνθρωποι στην περιοχή εργάζονται «πυρετωδώς» για την αποκατάσταση της ηλεκτροδότησης και της υδροδότησης.

«Πρέπει να διασφαλίσουμε την πλήρη αποκατάσταση και προστασία του ενεργειακού μας τομέα· είμαι ευγνώμων σε όλους όσοι εργάζονται για αυτό, την επιστροφή του ηλεκτρικού ρεύματος στον λαό μας», τόνισε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας σε ξεχωριστή δημοσίευση, στην οποία απεικονίζεται να επιθεωρεί ενεργειακή υποδομή.

Διαβάστε ακόμη: