Σφοδρές είναι οι μάχες μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών στην πόλη Μπαχμούτ, στην επαρχία Ντονέτσκ της ανατολικής Ουκρανίας.

Οι δύο πλευρές έχουν υποστεί σημαντικές απώλειες, ενώ παραδέχονται ότι η κατάσταση είναι δύσκολη.

Η κατάσταση στην σχεδόν έρημη πόλη είναι δύσκολη, δήλωσε σήμερα ο συνταγματάρχης Ολεξάντρ Σίρσκι, επικεφαλής του στρατού ξηράς της Ουκρανίας. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι οι δυνάμεις του απωθούν όλες τις επιθέσεις των Ρώσων.

«Όλες οι προσπάθειες του εχθρού να καταλάβουν την πόλη απωθούνται με το πυροβολικό, άρματα μάχης και άλλα μέσα», επεσήμανε ο Σίρσκι, προσθέτοντας ότι η ομάδα Wagner «επιτίθεται από διάφορες πλευρές προσπαθώντας να σπάσει την άμυνα των δυνάμεών μας και να προχωρήσει προς τις κεντρικές συνοικίες της πόλης».

Ο ποταμός Μπαχμούτκα αποτελεί τη γραμμή του μετώπου μεταξύ της δυτικής Μπαχμούτ, που ελέγχουν οι Ουκρανοί και της ανατολικής Μπαχμούτ, που έχει καταλάβει η Wagner.

Ο ιδρυτής της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν παραδέχθηκε χθες Κυριακή ότι η κατάσταση στην πόλη είναι «δύσκολη, πολύ δύσκολη. Όσο πιο κοντά βρισκόμαστε στο κέντρο της πόλης, τόσο πιο σκληρές οι μάχες (…) Οι Ουκρανοί στέλνουν συνεχώς εφέδρους. Αλλά προχωράμε και θα προχωράμε».

Η Ρωσία, είπε, έχει στείλει πυρομαχικά στις δυνάμεις του. «Χθες λάβαμε 15 φορτηγά, σήμερα 12. Και πιστεύω ότι θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε», είπε, ενώ πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει διαμάχη μεταξύ των δυνάμεών του και των ρωσικών στρατευμάτων.

Από την πλευρά του, ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε αργά χθες, Κυριακή, ότι περισσότεροι από 1.100 Ρώσοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί στη Μπαχμούτ τις τελευταίες ημέρες.

 

Διαβάστε περισσότερα