«Η ουκρανική επίθεση κατά του ρωσικού στρατού εκκίνησε, όμως, οι δυνάμεις της Ουκρανίας απέτυχαν τους στόχους τους, παρά τις έντονες μάχες κατά τις τρεις τελευταίες ημέρες», σημείωσε σήμερα (09/06) ο Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα ότι αυτή η επίθεση έχει αρχίσει. Τούτο, αποδεικνύεται από το γεγονός ότι χρησιμοποιούνται οι στρατηγικές εφεδρείες του ουκρανικού στρατού. Ο ουκρανικός στρατός δεν πέτυχε τους στόχους του, σε κανέναν τομέα. Οι μάχες είναι πολύ εντατικές τις τελευταίες τρεις μέρες, ωστόσο, ο εχθρός δεν είχε επιτυχία σε καμία από εκείνες», προσέθεσε.

Το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας αναφέρει «απόκρουση σφοδρών ουκρανικών επιθέσεων»

Νωρίτερα (09/06), η Ρωσία υποστήριξε ότι απέκρουσε σφοδρές ουκρανικές επιθέσεις στις περιοχές της Ζαπορίζια και του Ντονέτσκ, σκοτώνοντας τουλάχιστον 1.000 Ουκρανούς στρατιώτες και καταστρέφοντας δεκάδες άρματα μάχης και τεθωρακισμένα οχήματα.

«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας συνέχισαν τις προσπάθειες διεξαγωγής επιθετικών επιχειρήσεων στις κατευθύνσεις του νότιου Ντονέτσκ και της Ζαπορίζια», επισημάνθηκε στην ανακοίνωση. Οι ουκρανικές δυνάμεις επιτέθηκαν στις ρωσικές γραμμές τέσσερις φορές με δύο τάγματα και την υποστήριξη αρμάτων μάχης, νότια της Βελίκα Νοβοσίλκα στο Ντονέτσκ, όμως, αποκρούσθηκαν, τονίσθηκε από το Υπουργείο. Ακόμη, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν δύο επιθέσεις νότια της πόλης Ορίχιβ στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Η Ρωσία δήλωσε πως η Ουκρανία έχασε περίπου 1.200 άνδρες, περίπου 40 άρματα μάχης και αρκετά αεροσκάφη, περιλαμβανομένου ενός MiG–29 και ενός SU–25, το τελευταίο 24άωρο. Η Μόσχα, που χθες (08/06) είχε τονίσει ότι η Ουκρανία έχασε 3.715 άνδρες εντός μόλις τριών ημερών, δεν έδωσε στοιχεία για τις δικές της απώλειες. Το πρακτορείο Ρόιτερς δε μπορεί να επιβεβαιώσει από ανεξάρτητη πηγή τους απολογισμούς για τις απώλειες είτε της μίας, είτε της άλλης πλευράς, στο πεδίο της μάχης.

Διαβάστε ακόμη: