search

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βίτσας: Στόχος μας η δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Τι είπε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης Βίτσας για τις μετεκλογικές συνεργασίες.

Βίτσας: Στόχος μας η δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας με κορμό το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δημήτρης βίτσας, μιλώντας στον ρ/σ «ΣΚΑΪ 100.3», αναφέρθηκε στις εκλογές, αλλά και στις μετεκλογικές συνεργασίες.

Ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «έχουμε ήδη μπει σε μια προεκλογική περίοδο και αυτό που ενδιαφέρει τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι να γίνουν άμεσα εκλογές, ώστε να αποφασίσει ο Ελληνικός λαός για το μέλλον του. Ο δικός μας στόχος είναι να αναδειχτούμε πρώτο κόμμα, όποτε και αν γίνουν αυτές και να συμβάλουμε στη δημιουργία μιας προοδευτικής συνεργασίας, που θα απαρτίζεται από το ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, το ΜέΡΑ25 ( στο βαθμό που θα μπει στη Βουλή) και πιθανά μεμονωμένων βουλευτών που επιθυμούν να βοηθήσουν σε αυτή την κατεύθυνση ή να δείξουν ανοχή σε μια τέτοια κυβέρνηση».

«Καλό και εφικτό θα ήταν, αν από τώρα και σε όλη την προεκλογική διαδικασία, να έλεγε κάποιος ότι θα κάνουμε αυτή τη προοδευτική συνεργασία, ώστε να κάτσουμε να συζητήσουμε επι ενός συγκεκριμένου προγράμματος. Μπορεί βέβαια κάποιοι να έχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους ,τη δημιουργία μιας κυβέρνησης ”μεγάλης” συνεργασίας, είναι βέβαιο όμως ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν πρόκειται να δεχθεί αυτή την εξέλιξη γιατί απλά είναι αδύνατον να συγκυβερνήσει με τη ΝΔ», πρόσθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Ακόμη, ανάφερε: «Όπως ήδη έχει ξεκάθαρα δηλώσει και ο Αλέξης Τσίπρας, απαραίτητο στοιχείο για όλα αυτά είναι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι πρώτο κόμμα. Μπορεί να είναι δύσκολο αλλά έχω την πεποίθηση ότι θα διαψευστούν οι δημοσκοπικές προβλέψεις που έρχονται στο φως της δημοσιότητας. Είναι κουτό οι δημοσκοπήσεις να χρησιμοποιούνται σαν εργαλείο, και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που πέφτουν έξω στις προβλέψεις τους».

«Σε κάθε περίπτωση όμως, με το να μην ανακοινώνεται από τον κ. Μητσοτάκη η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών, δημιουργεί έντονη αβεβαιότητα και στάση αναμονής, τόσο στον επιχειρηματικό κόσμο, όσο και στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα», κατέληξε ο κ. Βίτσας. ​

Διαβάστε ακόμη: