Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Βίτσας, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, όπου και έκανε λόγο για «αντιπερισπασμό» της κυβέρνησης στις υποκλοπές, με την λειτουργία της πανεπιστημιακής αστυνομίας και την ένταση που έχει προκληθεί.

Ειδικότερα, ο κ. Βίτσας τόνισε ότι «εμείς έχουμε δηλώσει κατηγορηματικά, ότι αυτός ο νόμος της ΝΔ για την πανεπιστημιακή αστυνομία, είναι ένας κακός νόμος. Είναι σύνηθες φαινόμενο στην Ελλάδα να συνδέουμε αποσπασματικά και διαφορετικά γεγονότα , να τα κάνουμε ένα και στην ουσία να υποβιβάζουμε και να υποβαθμίζουμε τα δημόσια πανεπιστήμια, τη στιγμή που αυτά σημειώνουν μεγάλες επιτυχίες στο εξωτερικό».

«Αντί λοιπόν να κοιτάξουμε πως θα τα κάνουμε καλύτερα, πως θα έχουν περισσότερους καθηγητές, πως θα δίνονται μεγαλύτερα κονδύλια κλπ, εμείς ασχολούμαστε με άλλα. Είναι φανερό ότι η Κυβέρνηση κάνει έναν αντιπερισπασμό μέσω των πανεπιστημίων, σε σχέση με την υπόθεση των υποκλοπών», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια, ο Δημήτρης Βίτσας σημείωσε ότι «σε όλες τις περιπτώσεις που εκδηλώνεται βία, αρχικά θα πρέπει να βλέπουμε ποιος την προκαλεί . Όμως ο δρόμος που ακολουθεί η Κυβέρνηση, δεν είναι αυτός που λύνει τα προβλήματα. Πριν ακόμα ξεκινήσει καλά καλά το πανεπιστημιακό έτος, αρχίσαμε να παίζουμε με δήθεν “ανομία”, ”μπαχαλάκηδες” κλπ, δηλαδή με ομάδες που αντιπροσωπεύουν μηδαμινά ποσοστά στην κοινωνία και δεν ασχολούμαστε με τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες».

«Είμαστε απέναντι στους ”μπαχαλάκηδες” αλλά εδώ δεν μιλάμε για αυτούς. Μιλάμε για κανονικούς φοιτητές οι οποίοι αντιστέκονται και δεν επιθυμούν την παρουσία της αστυνομίας στο χώρο των πανεπιστημίων. Σας θυμίζω την υπόθεση της Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ που έγιναν πολλά επεισόδια, αλλά ακόμα δεν έχει ξεκινήσει η δημιουργία της λόγω έλλειψης κονδυλίων», συμπλήρωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ.

«Είναι ξεκάθαρο πλέον, πως ότι κάνει ο Ερντογάν στα πανεπιστήμια στην Τουρκία, το κάνει και η Κυβέρνηση της ΝΔ εδώ» ανάφερε ο κ. Βίτσας.

«Στο ερώτημα λοιπόν: Πανεπιστημιακή αστυνομία ή “μπαχαλάκηδες”, απορρίπτεται το ερώτημα γιατί δεν υπάρχει για μας τέτοιο δίλλημα. Ο προηγούμενος νόμος ήταν αρκετά επαρκής και θα μπορούσε η πανεπιστημιακή κοινότητα να ρυθμίζει τα του οίκου της», υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Διαβάστε ακόμη: