Στο ενδεχόμενο να ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρόωρες εκλογές, αναφέρθηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Δημήτρης Βίτσας.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα, ο κ. Βίτσας είπε «δεν το αποκλείω, εν μέσω πανδημίας δεν είναι σωστό να γίνουν».

Ερωτηθείς για το εάν θα τις ζητήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μόλις ολοκληρωθεί ο κύκλος της πανδημίας, απάντησε «εγώ πιστεύω ότι θα ζητήσουμε ώστε να αποφανθεί ο λαός».

Σχετικά με τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους ο κ. Βίτσας ανέφερε «υποψιάζομαι ότι κάτι τρέχει με την οικονομία και η κυβέρνηση βιάζεται να ανοίξει τα καταστήματα της εστίασης. Παρακολουθώ τους επιχειρηματίες του κλάδου να λένε ότι δεν έχουν καταλάβει τίποτα. Σκέφτομαι ότι υπάρχουν οικονομικά δεδομένα που δεν πάνε καλά και η κυβέρνηση προσπαθεί να εκμεταλλευτεί το καλοκαίρι ανοίγοντας όλους τους κλάδους χωρίς να σκέφτεται άλλες επιπτώσεις που μπορεί να υπάρξουν».

Και πρόσθεσε «Θα έβρισκα λογικό ως κυβέρνηση, πολιτική, Βουλή και κοινωνία να εστιάσουμε όλη μας την προσπάθεια ώστε να εμβολιαστεί μεγάλος μέρος του πληθυσμού, χωρίς ψευτοδωράκια, χωρίς μέτρα που ζαλίζουν, χωρίς μέτρα πανικού που μας δημιουργούν προβλήματα με άλλες χώρες»/

Στο ερώτημα εάν ο ΣΥΡΙΖΑ θα διενεργήσει κάποια καμπάνια πειθούς για τους εμβολιασμούς ο κ. Βίτσας είπε « στο τελευταίο Πολιτικό Συμβούλιο ο Αλέξης Τσίπρας και εμείς ήμασταν καθαροί υπέρ του εμβολιασμού, πιο καθαροί δε γίνεται , είπαμε ότι ο εμβολιασμός είναι το βασικό μας όπλο απέναντι στον ιό. Συγχρόνως όλοι στο ΣΥΡΙΖΑ εμβολιάζονται και εγώ προσωπικά όσες φορές έχω δημόσιο λόγο καλώ τον κόσμο να εμβολιαστεί».

Αναφορικά με τη στάση του κ. Πολάκη, ο οποίος έχει δηλώσει ότι δεν έχει εμβολιαστεί, ο κ. Βίτσας είπε: «μην συζητήσουμε τώρα για τον κ. Πολάκη». Όταν οι δημοσιογράφοι επέμειναν λέγοντας ότι ήταν αναπληρωτής Υπουργός Υγείας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, ο αντιπρόεδρος της Βουλής απάντησε: «Καλέστε εάν θέλετε τον κ. Πολάκη, δεν είναι ωραίο να συζητάω για ένα συνάδελφο για ότι καλό ή ατυχές έχει κάνει».

Σε ερώτημα για την Εθνική Συνδιάσκεψη του κόμματος και το εάν θα συζητηθεί το θέμα με την οικονομική ενίσχυση των αεροδρομίων που προκάλεσε – σύμφωνα με το ρεπορτάζ- διαφωνίες στο Πολιτικό Συμβούλιο μεταξύ του κ. Τσίπρα και στελεχών ο κ. Βίτσας είπε « στο ΣΥΡΙΖΑ με μία έννοια είμαστε όλοι προεδρικοί, δεν αμφισβητούμε τον κ. Τσίπρα».

Για το πόρισμα προανακριτικής είπε ότι «κατέπεσε η βασική κατηγορία η οποία δεν συμπεριλαμβάνεται στο πόρισμα της πλειοψηφίας».