Η πανεπιστημιακή αστυνομία, ή όπως ονομάζονται οι Ομάδες Προστασίας Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων (ΟΠΠΙ) αναμένεται να αρχίσουν σήμερα (05/09) τις περιπολίες στις εγκαταστάσεις του ΕΚΠΑ, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου.

Σε συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, οι περιπολίες στοχεύουν στην προστασία των υποδομών στο εξωτερικό του κάμπους της πανεπιστημιούπολης, καθώς και σε σημεία όπου υπάρχει παραβατικότητα, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που επικαλείται το Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

«Η αστυνομία ενεργεί με μεθοδικότητα και αποτελεσματικότητα, όλα θα εξελιχθούν βάσει συγκεκριμένου σχεδίου», σημείωσαν.

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ανέφερε ότι «οι ΟΠΠΙ βρίσκονται από την περασμένη Παρασκευή στη διάθεση των τεσσάρων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων (ΕΚΠΑ, ΕΜΠ, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ΑΠΘ) και ήδη, οι επικεφαλής των ομάδων έχουν επισκεφθεί τους χώρους των πανεπιστημίων και βρίσκονται σε στενή συνεργασία με τις πρυτανικές αρχές για τον καθορισμό των υποχρεώσεών τους, από όταν αναλάβουν υπηρεσία, με βάση τα σχέδια ασφαλείας των πανεπιστημίων.

Ήδη, στο ΑΠΘ έχουν τοποθετηθεί ειδικές πύλες (τουρνικέ) σε δύο σημεία, οι οποίες φρουρούνται από την αστυνομία, ενώ, βρίσκονται σε μόνιμη βάση δύο διμοιρίες ΜΑΤ μέσα στον πανεπιστημιακό χώρο, όπου θα παραμείνουν έως ότου ολοκληρωθεί η κατασκευή της βιβλιοθήκης.

Περίπου 300 μέλη της Πανεπιστημιακής Αστυνομίας θα βρεθούν σε ΑΕΙ της Αθήνας και 100 στη Θεσσαλονίκη. Πριν από την εκπνοή του ακαδημαϊκού έτους, η ΟΠΠΙ θα εκκινήσει τη λειτουργία της από τέσσερα Πανεπιστήμια. Το Αριστοτέλειο, όπου συνεχίζεται η ένταση και τα επεισόδια στο Βιολογικό, το Καποδιστριακό, το Μετσόβιο Πολυτεχνείο και το Οικονομικό Αθηνών.

Διαβάστε ακόμη:

Το «σόου» Καραμανλή στα Ανώγεια και η αγωνιώδης προσπάθειά του να γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Τα… «κέντρα» που επιδιώκουν να αποσταθεροποιήσουν την κυβέρνηση, έχουν όνομα και επώνυμο

Κύθνος: Γιατί βυθίστηκε το εντυπωσιακό σκάφος «007»