Ο Δημήτρης Βίτσας είπε ότι «σαφέστατα ο Αλέξης Τσίπρας έχει ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα», αναφερόμενος στα αποτελέσματα των εκλογών.

Ο κ. Βίτσας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε, ωστόσο, ότι «τώρα δεν είναι η ώρα να ανοίξει μια τέτοια κουβέντα στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπενθυμίζεται ότι οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπαδημούλη περί «επιτροπείας» του Αλέξη Τσίπρα ενόψει των δεύτερων εκλογών έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων, με τον Δημήτρη Βίτσα να σχολιάζει το κλίμα που υπάρχει στο κόμμα του, αποφεύγοντας όμως να απαντήσει για το αν ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραδώσει την σκυτάλη.

Όπως είπε ο Αλέξης Τσίπρας «είναι πολύ νέος ακόμα, είναι μόλις 49 ετών, κάποιοι ξεκινάνε τώρα την πολιτική τους καριέρα», ενώ σημείωσε πως ο ίδιος πήρε το κόμμα και το έκανε κυβέρνηση.

«Σαφέστατα έχει και αυτός ευθύνη για το κακό εκλογικό αποτέλεσμα. Νομίζω ότι έχει πρώτο λόγο για την επόμενη πορεία του κόμματος, δηλαδή αν θέλει να παραμείνει ή αν θέλει να φύγει», τόνισε ο Δημήτρης Βίτσας.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στην γκρίνια που υπάρχει στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι η συλλογικότητα για ένα αριστερό κόμμα είναι πάντοτε το επιδιωκόμενο, όμως στην παρούσα στιγμή δεν είναι αυτό το αντικείμενο. «Δεν χρειαζόμαστε εκ των έσω βολές, οι οποίες βοηθάνε και τις εκ των έξω βολές» υπογράμμισε.

Σημειώνεται ότι σήμερα συνεδριάζει η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ όπου και θα συζητήσουν, μεταξύ άλλων, και το τι έφταιξε στις εκλογές της 21 Μαΐου.

Θέμα ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ θέτει εμμέσως ο Ανδρέας Ξανθός

Υπενθυμίζεται ότι ο Ανδρέας Ξανθός, απαντώντας σε ερώτηση στο «Πρώτο Πρόγραμμα» αν στις εσωκομματικές συζητήσεις μετά και τις εκλογές της 25ης Ιουνίου, θα τεθεί ζήτημα ηγεσίας, τόνισε ότι «όλα θα τεθούν στο τραπέζι».

Ειδικότερα, ο κ. Ξανθός ανάφερε ότι δεν μπορεί να συζητηθεί τώρα ποιες θα είναι οι κινήσεις που θα κάνει το κόμμα μακροπρόθεσμα, καθώς απαιτείται μια απόσταση από την συγκυρία, όπως και να έχει ολοκληρωθεί ο εκλογικός κύκλος με την διενέργεια και των επόμενων εκλογών, της 25ης Ιουνίου, ωστόσο είπε χαρακτηριστικά «πιστεύω ότι μετά από ένα τέτοιο αρνητικό αποτέλεσμα κανείς δεν μπορεί να πει ότι “αυτό είναι ένα θέμα ταμπού, δεν το συζητάω”».

Διαβάστε περισσότερα