Η Visa Inc. παρουσίασε ένα σχέδιο ύψους $100 εκατ. για επενδύσεις σε εταιρείες που επικεντρώνονται στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Η εταιρεία, η οποία αυτοαποκαλείται πρωτοπόρος στη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης στις παγκόσμιες πληρωμές από το 1993, δήλωσε την Δευτέρα ότι στοχεύει σε επενδύσεις με επιχειρήσεις που έχουν τη δυνατότητα να διαμορφώσουν τον τρόπο διεξαγωγής του εμπορίου στο μέλλον.

«Με τη δυνατότητα της γενετικής τεχνητής νοημοσύνης να είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνολογίες της εποχής μας, είμαστε ενθουσιασμένοι που εστιάζουμε περισσότερο στο να επενδύσουμε σε μερικές από τις πιο καινοτόμες και ανατρεπτικές νεοφυείς επιχειρήσεις που υποστηρίζονται από επιχειρηματικές δραστηριότητες, οι οποίες αναπτύσσουν παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη, για το εμπόριο και τις πληρωμές», δήλωσε ο David. Rolf, επικεφαλής του επενδυτικού βραχίονα της Visa, Visa Ventures.

Η Visa, με αποτίμηση $483 δισ. συγκαταλέγεται μεταξύ των αμερικανικών χρηματοπιστωτικών κολοσσών που σπεύδουν να αξιοποιήσουν νέες γενιές τεχνητής νοημοσύνης στις επιχειρήσεις τους, ενώ παράλληλα κάνουν νωρίς “συμμαχίες” με τους επιχειρηματίες. Η ικανότητα του Generative AI να χρησιμοποιεί μεγάλα σύνολα δεδομένων για γρήγορη απόκτηση νέων δεξιοτήτων έχει προκαλέσει ενθουσιασμό σχετικά με το πώς βοηθά με όλα τα είδη εργασίας που εκτελούνται αυτήν τη στιγμή από ανθρώπους.

«Αυτή η τεχνολογία σύντομα όχι μόνο θα αναδιαμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο ζούμε και εργαζόμαστε, αλλά θα αλλάξει επίσης ουσιαστικά το εμπόριο με τρόπους που πρέπει να κατανοήσουμε», δήλωσε στη δήλωση ο Jack Forestell, επικεφαλής προϊόντων και στρατηγικής της Visa.

Διαβάστε ακόμη: