Ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς επέστρεψε στη δράση έπειτα από εννέα μήνες στη χθεσινή (26/02) νικηφόρα αναμέτρηση με αντίπαλο την Αταλάντα (2–0) και προανήγγειλε ότι… σώματος επιτρέποντος, θα συνεχίσει να αγωνίζεται για μερικά χρόνια ακόμη. Η νίκη της Μίλαν απέναντι στην ομάδα του Μπέργκαμου συνοδεύθηκε και από την πολυαναμενόμενη επιστροφή του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς στη δράση.

Ο 41άχρονος επιθετικός επανήλθε σε αγώνα των «ροσονέρι» μετά το χειρουργείο στο οποίο υπεβλήθη τον περασμένο Μάιο στο γόνατο, αγωνιζόμενος ως αλλαγή στο φινάλε του αγώνα ενάντια στο σύνολο του Τζιάν Πιέρο Γκασπερίνι και με τη δική του «αύρα», πλέον, η ομάδα του Στέφανο Πιόλι αποκτά αυτομάτως έναν ισχυρό «σύμμαχο» για τη συνέχεια.

Ακόμη και αν ορισμένοι πίστευαν πως η μακρά απουσία του «Ίμπρα» προμήνυε αποχώρηση στο τέλος της σεζόν, φαίνεται πως έκαναν λάθος. Ο Ζλάταν δήλωσε χαρούμενος για την επιστροφή του και σε πολύ καλύτερη σωματική κατάσταση τις τελευταίες εβδομάδες, τονίζοντας ότι αν διατηρηθεί έτσι το επόμενο διάστημα, όχι μόνο θα συνεχίσει να αγωνίζεται, αλλά και για περισσότερες από μία σεζόν, μιλώντας στο Mediaset. «Είναι υπέροχο συναίσθημα, πέρασαν ένας χρόνος και δύο μήνες που δεν έπαιζα ποδόσφαιρο όπως ήθελα, δεν ήμουν καλά και δε μπορούσα να κάνω αυτό που αγαπώ.

Υπέφερα πολύ, και όσον αφορά τον Μίνο Ραϊόλα και τη φυσική μου κατάσταση. Λοιπόν, είναι πολύ ωραίο που βρίσκομαι ξανά στο χορτάρι. Από όταν επέστρεψα, ήμουν σίγουρος ότι μπορώ ακόμη να κάνω τη διαφορά και να μεταφέρω την πίστη και την αυτοπεποίθηση στους συμπαίκτες και τους προπονητές.

Δυστυχώς, δε γύρισα στην καλύτερη δυνατή φάση μας, αλλά στα τελευταία τρία – τέσσερα ματς έχουμε παίξει πολύ καλά, βλέπω τη “δίψα” όλων μας, στην προπόνηση. Δεν πρέπει να σταματήσουμε, γιατί μία ήττα είναι αρκετή ώστε να αμφισβητηθούν τα πάντα.

«Αν είμαι όπως σήμερα, θα συνεχίσω για μερικά χρόνια, όχι μόνο για την επόμενη σεζόν. Η αλήθεια είναι ότι μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες, οι εκτιμήσεις δεν ήταν θετικές. Τότε, κάτι συνέβη και μέσα σε τρεις εβδομάδες, σημείωσα μεγαλύτερη πρόοδο απ’ ό,τι τους τελευταίους οκτώ μήνες. Ήμουν διαρκώς περιορισμένος διότι το πόδι μου ήταν πρησμένο, όμως, έχω την εμπειρία από τον τραυματισμό στο άλλο πόδι, γνωρίζω πως απαιτείται χρόνος και υπομονή».

Διαβάστε ακόμη: