Πέθανε σε ηλικία 54 χρόνων ο Μίνο Ραϊόλα, μάνατζερ πολλών διάσημων ποδοσφαιριστών – μεταξύ άλλων των Πολ Πογκμπά, Ζλάταν Ιμπραήμοβιτς και Έρλινγκ Χάαλαντ.

Την είδηση του θανάτου του γνωστοποίησε μέσω Twitter η οικογένειά του.

«Ο Μίνο πάλεψε έως το τέλος με την ίδια δύναμη που είχε στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων προς υπεράσπιση των παικτών του. «Ο Μίνο άγγιξε τόσες ζωές με τη δουλειά του και έγραψε ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία του σύγχρονου ποδοσφαίρου. Η παρουσία του θα μας λείπει για πάντα»» αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της οικογένειάς του.

Πριν από δύο ημέρες, ο διάσημος ατζέντης χρειάστηκε να διαψεύσει την είδηση του… θανάτου του που είχαν μεταδώσει πολλά μέσα, μεταξύ αυτών η εφημερίδα Il Messaggero και το Eurosport, δηλώνοντας μέσω Twitter «τσαντισμένος, για δεύτερη φορά μέσα σε τέσσερις μήνες με πέθαναν. Φαίνεται ότι είμαι επίσης ικανός να ανασταίνομαι».

Ποιος ήταν ο Μίνο Ραϊόλα

Ο Μίνο Ραϊόλα ήταν από τις πιο γνωστές φιγούρες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, έχοντας εκπροσωπήσει παίκτες πρώτου μεγέθους. Γεννήθηκε στο Σαλέρνο στις 4 Νοεμβρίου 1967 και η οικογένειά του εγκαταστάθηκε στο Χάαρλεμ της Ολλανδίας όταν ήταν ενός έτους. Το πάθος του για το ποδόσφαιρο τον οδήγησε να γίνει επικεφαλής της τοπικής ομάδας νέων στα 20 του χρόνια και στη συνέχεια έγινε διευθυντής του ποδοσφαιρικού συλλόγου της πόλης.

Απέκτησε φήμη ως μάνατζερ που εξασφάλιζε μεγάλα συμβόλαια για τους παίκτες που εκπροσωπεί. Πέρα από τον Ιμπραΐμοβιτς, τον Πογκμπά και τον Χάαλαντ, κανόνισε τη μεταγραφή του Ματίς ντε Λιχτ στη Γιουβέντους και τη μετακίνηση του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα από τη Μίλαν στην Παρί Σεν Ζερμέν το περασμένο καλοκαίρι. Ανάμεσα στους πελάτες του είναι και ο Μάριο Μπαλοτέλι.