Ο 54χρονος Ιταλός μεγαλοατζέντης, Μίνο Ραϊόλα έφυγε από τη ζωή, για… λίγες ώρες. Την είδηση μετέδωσαν όλα τα μεγάλα αθλητικά μέσα του πλανήτη.
Ωστόσο λίγο αργότερα με ανάρτησή του ο Ραϊόλα, πληροφόρησε τον πλανήτη ότι ζει!
Αν και μεγάλα Μέσα της Ιταλίας έδειχναν να επιβεβαιώνουν το ρεπορτάζ, υπάρχουν πλέον αρκετές πηγές που αναφέρουν ότι ο σούπερ ατζέντης δεν έχει φύγει από τη ζωή, αν και μάχεται με νύχια και με δόντια για να κερδίσει τη μάχη.
Current health status for the ones wondering: pissed off second time in 4 months they kill me. Seem also able to ressuscitate.
— RAIOLA (@MinoRaiola) April 28, 2022
Ο επικεφαλής του τμήματος αναισθησιολογίας του Σαν Ραφαέλε στο Μιλάνο, Αλμπέρτο Ζανγκρίλο, ανέφερε: «Είμαι έξαλλος από τα τηλέφωνα ψευτοδημοσιογράφους, οι οποίοι κάνουν εικασίες ενώ ένας άνθρωπος παλεύει για τη ζωή του».
Λίγο νωρίτερα τον είχαν πεθάνει οι Ιταλοί
Ο πιο γνωστός μάνατζερ ποδοσφαιριστών, Μίνο Ραϊόλα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 54 ετών!
Έχοντας νοσηλευθεί από τον Ιανουάριο στο νοσοκομείο με βαριά ασθένεια στους πνεύμονες, ο Μίνο Ραϊόλα «έφυγε» τελικά από την ζωή την 28η του Απρίλη, νικημένος από την ίωση…
Ο δημοφιλής και εκκεντρικός εκπρόσωπος παικτών που διαχειριζόταν και διαπραγματευόταν για το μέλλον παικτών όπως οι Μπαλοτέλι, Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Πολ Πογκμπά, Έρλινγκ Χάαλαντ και άλλων, άφησε την τελευταία του πνοή.
Ο Μίνο Ραϊόλα το τελευταίο διάστημα βρισκόταν στο επίκεντρο λόγω της υπόθεσης του Νορβηγού επιθετικού της Ντόρτμουντ, ενώ, είχε έρθει σε ανοιχτή σύγκρουση με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ όταν ο Πογκμπά ήταν στο προσκήνιο.
Ο ατζέντης επιχειρούσε να «πουλήσει» όσο καλύτερα γινόταν τον πελάτη του, να εξασφαλίσει φυσικά κι εκείνος τα δικά του χρήματα και γενικά ήταν ένας εκπρόσωπος ποδοσφαιριστών που μόνο ηρεμία δεν προκαλούσε στους συλλόγους.
Οι άνθρωποι των ομάδων χαρακτήριζαν ιδιαίτερα δύσκολες και ενοχλητικές τις συζητήσεις μαζί του, αφού εκείνος δεν μπορούσε εύκολα να συμβαδίσει με διαφορετικές απόψεις ή να μπει σε μια κοινή γραμμή.
Ο εκλιπών Μίνο Ραϊόλα γεννήθηκε στην Ιταλία, μετακόμισε με τους γονείς του στην Ολλανδία όταν ήταν ακόμα μικρό παιδί, ξεκίνησε να εμπλέκεται στο ποδόσφαιρο ως διερμηνέας και εν τέλει έγινε ένας από τους μεγαλύτερους ατζέντηδες στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο.
Σύμφωνα με το Forbes η περιουσία του φτάνει στα 84,7 εκατομμύρια δολάρια, ενώ, μαζί του δούλευε και ο αδερφός του, Βιντσέντζο.
Μίνο Ραϊόλα: Ο πιτσαδόρος που κατέκτησε τον κόσμο
Ο Μίνο Ραϊόλα, ο πανίσχυρος μάνατζερ με διάσημους πελάτες όπως ο Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς και ο Μάριο Μπαλοτέλι έκτισε την δική του αυτοκρατορία μέσα από μία πιτσαρία.
Μόνιμος κάτοικος Μόντε Κάρλο, με προτίμηση στο ακριβό τσάι, βρίσκεται συνεχώς με ένα κινητό τηλέφωνο στο χέρι συνομιλώντας με τους πελάτες του.
Ο 47χρονος μάνατζερ συνεννοείται άψογα σε πέντε γλώσσες. Αγγλικά, γαλλικά, ολλανδικά, πορτογαλικά και ιταλικά.
Ο πατέρας του, Ιταλός μετανάστης, βρήκε το 1969 καταφύγιο στην Ολλανδία όπου άνοιξε το πρώτο εστιατόριο. Δημιούργησε μία μεγάλη αλυσίδα που έφτασε μέχρι τα 25 εστιατόρια, με τον Ραϊόλα ως τον πρεσβύτερο γιο της οικογένειας να αναλαμβάνει τις δημόσιες σχέσεις.
Διαπραγματεύονταν και οργάνωνε από μικρή ηλικία. Οι σπουδές στη Νομική εξυπηρέτησαν ακόμη περισσότερο τα μελλοντικά σχέδια του.
Όπως υποστηρίζε ο διάσημος ατζέντης: «Ο καλός ατζέντης είναι κάτι περισσότερο από μεσάζων σε διαπραγματεύσεις συμβολαίων. Εξασφαλίζει την προστασία και τα δικαιώματα των παικτών του.
Θα επιλύσω κάθε ζήτημα για τους παίκτες μου, όπως έκανα με τον πατέρα μου. Είμαι η οικογένεια τους, εκείνος που θα τους υποδείξει το σωστό μονοπάτι.
Μίνο Ραϊόλα: ο μάνατζερ που μπορούσε να πουλήσει πάγο ακόμη και σε πιγκουίνους
Tετραπέρατος, sui generis, ένας showman των ποδοσφαιρικών διαπραγματεύσεων με ολότελα δικό του στυλ και κλασικός καλοφαγάς. Ο Ιμπραΐμοβιτς και ο Χάαλαντ επιναν νερό στο όνομά του. Αυτή την ιταλιάνικη φιγούρα δεν γίνεται να την προσπεράσεις με τίποτα.
Είναι ο προστάτης-άγιος των παικτών του και “δεν δουλεύει για τα λεφτά, αλλά μόνο για το συμφέρον τους, για το καλό τους”. Για το καλό τους και το συμφέρον τους τα έχει βάλει με την UEFA και τη FIFA. Για το καλό και το συμφέρον τους, έχει πει για τον Μισέλ Πλατινί ότι “είναι άσχετος” -επειδή ως πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας θέλησε να ρυθμίσει την αγορά.
Για το καλό τους έχει πει “μπάσταρδο” τον Γιόχαν Κρόιφ και “ξερόλα” τον σερ Άλεξ Φέργκιουσον -επειδή θεωρούσαν (και το έλεγαν ανοιχτά), ότι οι μάνατζερ φουσκώνουν τα μυαλά των ποδοσφαιριστών και τους περιφέρουν σαν προϊόν προς μεταπώληση.
Πάντοτε γερό πιρούνι και με παραπανίσια κιλά, ο sui generis Ραϊόλα αντιμετώπιζε ένα πρόβλημα με την καρδιά του. Τα ποδοσφαιρικά “παιδιά” του, παίκτες όπως ο Χάαλαντ, αλλά και ο ο Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, ο Ματέις ντε Λιχτ, ο Πολ Πογκμπά, ο Μάρκο Βεράτι, ο Στέφαν ντε Βρι, ο Ράιαν Γκράβενμπερχ, ο Ίρβινγκ Λοθάνο, ο Ρόις Κιν, ο Αλέσιο Ρομανιόλι, ο Νουσαΐρ Μαζραουί και δεκάδες άλλοι -μεταξύ τους και οι δικοί μας, Κώστας Μανωλάς και Βαγγέλης Παυλίδης- ανησύχησαν λίγο.
Σημερινοί και τωρινοί τον έχουν φτάσει πλέον να έχει τζιράρει πάνω από 800.000.000 ευρώ μέχρι στιγμής. Είναι πίσω από τον Νο1 αμιγώς ποδοσφαιρικό ατζέντη του κόσμου, τον Κονσταντίν Ντουμιτράσκου, που έχει 87 πελάτες με αξία κοντά στα 900.000.000 ευρώ. (Μεταξύ τους και οι Ν’γκολό Καντέ, Νεμάνια Μάτιτς, Έντισον Καβάνι, Φελίπε Κουτίνιο, Ντιμιτρί Παγιέ, Ντόουγκλας Κόστα…).