Νέα κατάθεση έδωσε το πρωί της Μεγάλης Δευτέρας η 12χρονη που έπεσε θύμα βιασμού και μαστροπείας ανοίγοντας νέο «κύκλο» ερευνών για τους αστυνομικούς που χειρίζονται την υπόθεση.

Την παραγγελία για κατάθεση της 12χρονης έδωσε η ανακρίτρια που έχει χρεωθεί την υπόθεση μετά από αίτημα των δικηγόρων της 12χρονης.

Το αίτημα αυτό έγινε δεκτό και χθες κλιμάκιο αστυνομικών της υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων μετέβησαν σε περιοχή της επαρχίας που διαμένει το κοριτσάκι με συγγενείς της και το μετέφεραν στα γραφεία του 8ου οροφου της ΓΑΔΑ όπου βρίσκεται το Ανηλίκων για να δώσει την έκτη της κατάθεση.

Οι πληροφορίες του protothema.gr λένε ότι το κορίτσι κατέθετε από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το απόγευμα, με διαλείμματα, δίνοντας νέα πρόσωπα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η 12χρονη στην συμπληρωματική κατάθεσή της ανέφερε περισσότερα από 10 πρόσωπα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, όμως, όταν οι αστυνομικοί στους οποίους μίλησε η 12χρονη από τον Κολωνό ζήτησαν περισσότερες πληροφορίες για τα πρόσωπα αυτά, το παιδί τους είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι περισσότερο. Η 12χρονη φέρεται, μάλιστα, να αρκέστηκε σε μικρά ονόματα κάνοντας λόγο για αλλοδαπούς.

Στην κατάθεσή της η 12χρονη αναφέρθηκε και στον προφυλακισμένο για την υπόθεση, Ηλία Μίχο, για τον οποίο είπε ότι της ζήτησε να συνευρεθεί ερωτικά με «πλούσια πρόσωπα που έχουν λεφτά». Το κορίτσι, όμως, δεν είχε κάτι περισσότερο να προσθέσει γι’ αυτό καθώς, όπως φέρεται να είπε, δεν πήγε ποτέ σε αυτά τα ραντεβού που ήθελε να κλείσει ο Μίχος.

Οι αστυνομικοί αναμένουν την απομαγνητοφώνηση της εξέτασης του κοριτσιού προκειμένου να ξεκινήσουν τις έρευνες για την ταυτοποίηση των ατόμων με τις ίδιες πηγές να λένε ότι αναμένονται σύντομα εξελίξεις και συλλήψεις.

Όπως λένε αρμόδιες αστυνομικές πηγές αυτό που έκανε εντύπωση σχετικά με όσα είπε την Μεγάλη Δευτέρα η 12χρονη είναι ότι ενώ στις πρώτες της καταθέσεις είχε δώσει ακριβείς λεπτομέρειες για τους βιαστές της που οδήγησαν σε συλλήψεις, χθες ήταν πολύ γενικόλογες οι αναφορές της.

Αξίζει να τονιστεί ότι αν και υπήρχε η δυνατότητα το κορίτσι να καταθέσει στις δομές του υπουργείο Δικαιοσύνης στο «Σπίτι του Παιδιού» από ειδικούς ψυχολόγους, εντούτοις αποφασίστηκε να μεταβεί και πάλι στο Ανηλίκων καθώς έχει αποκτήσει σχέσεις εμπιστοσύνης με την ψυχολόγο, κυρία Κωστάκου, η οποία και αυτή τη φορά κατάφερε να «ξεκλειδώσει» το κοριτσάκι.

Διαβάστε περισσότερα