Περισσότερο από ευτυχή σύμπτωση, αποτελεί γόνιμη συγκυρία, καθώς δύο πολιτικοί-πανεπιστημιακοί καθηγητές ο Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Ανδρέας Λοβέρδος θα παραβρεθούν στο ίδιο πάνελ, με αφορμή την παρουσίαση του βιβλίου του δικηγόρου-νομικού Γιώργου Ηλιόπουλου.

Μοιράζονται, άλλωστε, κοινές εμπειρίες, διεκδικήσεις και μνήμες που συλλέχτηκαν από την εποχή της Μεταπολίτευσης, όταν και οι τρεις σπούδαζαν στη Νομική Σχολή του ΑΠΘ. Την αφετηρία των πανεπιστημιακών τους γνώσεων με τις οποίες σφυρηλάτησαν στην μετέπειτα ζωή τους. Αναπόφευκτα, οι ενδιαφέρουσες αναφορές τους στο παρελθόν φωτίζουν το σήμερα και εμπλουτίζουν το μέλλον.

Εξάλλου, στο βιβλίο του «Ο Πολύβιος και η Αριστερά» (εκδόσεις Επίκεντρο), ο συγγραφέας ξετυλίγει με αφηγηματική ζωντάνια τις σκόρπιες βιωματικές ιστορίες του. Σε αυτές ξεσκεπάζει με αστείρευτο χιούμορ πολιτικές πόζες και συμπεριφορές. Ξεμπροστιάζει καυστικά διάφορους συνδικαλιστές, ινστρούχτορες, γραφειοκράτες. Ξεπουπουλιάζει σαρκαστικά υπουργικά επιτελεία, παρασκηνιακούς μυστικοσυμβούλους, κομματική πελατεία. Αποκρυπτογραφεί εξονυχιστικά τη υποκρισία μιας Αριστεράς που περιστρέφεται μονίμως στον φαύλο κύκλο υπόσχεσης και αναξιοπιστίας.

Την Παρασκευή 3 Νοεμβρίου ώρα 7: 00 μ.μ. το βιβλίο « Ο Πολύβιος και η Αριστερά» παρουσιάζεται στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας, Ακαδημίας 18.

Θα μιλήσουν γι’ αυτό:

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, πρώην αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, πρώην βουλευτής, πρώην Υπουργός

Ο Πέτρος Παπασαραντόπουλος, Δρ Βαλκανικών Σπουδών, εκδότης, συγγραφέας

Διαβάστε ακόμη: