Μαθαίνω ότι, βαθύ ρήγμα στο εσωτερικό της ΝΔ έχει προκαλέσει το κίνημα Κασσελάκη και οι κοινωνιολογικές απόψεις που εκφράζει, αντιπροσωπεύει και εκπροσωπεί!

Ήδη ο Αλέξης Πατέλης, οικονομικός σύμβουλος του πρωθυπουργού, δήλωσε ότι στο εξωτερικό είναι παντρεμένος με τον σύντροφο του και πως πολύ σύντομα το σχετικό νομοσχέδιο για την αναγνώριση στην Ελλάδα του γάμου των ομοφυλοφίλων θα γίνει νόμος του Κράτους και θα ψηφισθεί από την Βουλή των Ελλήνων!

Πιέζει μάλιστα αφόρητα όπως μαθαίνω τους αρμόδιους υπουργούς για να επισπευσθεί η διαδικασία, προκαλώντας ήδη σοβαρές αντιδράσεις σε κόμμα και κυβέρνηση!

Με την ευρύτερη ρητορική του Στέφανου Κασσελακη και την προσέγγιση του σε μείζονος σημασίας ζητήματα φαίνεται ωστόσο ότι ταυτίζονται και πολλά άλλα προβεβλημένα στελέχη της ΝΔ και της Κεντροδεξιάς Παράταξης, όπως ο Γρηγόρης Δημητριάδης του Υπερταμείου, ο Ν. Γιατρομανωλάκης πρώην υφυπουργός Πολιτισμού, ο Υπ. Μετανάστευσης και Ασύλου Δ. Καιρίδης, αλλά και πολλά κεντρογενή στελέχη και επιστήμονες της επιρροής Απόστολου Δοξιάδη, που είναι πιο απελευθερωμένα, με ανοιχτό πνεύμα αντιμετωπίζοντας τις καταστάσεις όχι υπό το καθεστώς του «πρέπει», αλλά με σύγχρονη λογική και αντίληψη των πραγμάτων!

Υπό το πρίσμα αυτό ο πρωθυπουργός βρίσκεται ήδη αντιμέτωπος με ένα μεγάλο δίλλημα: από τη μία πλευρά λόγω της μόδας και των νέων δεδομένων των καιρών που προκαλούνται από την έλευση Κασσελάκη είναι υποχρεωμένος όχι να προωθήσει σχετικά νομοσχέδια και κρατικές αποφάσεις, αλλά και να τοποθετήσει πιο «απελευθερωμένα» πρόσωπα, της συνομοταξίας Κασσελάκη, στους μηχανισμούς του Δημοσίου και του κόμματος!

Από την άλλη πλευρά αντιλαμβάνεται και καθημερινά το εισπράττει, ότι αυτού του τύπου η «απελευθέρωση» του συντηρητικού και παραδοσιακού κόμματος της ΝΔ, που αποτελείται από οικογενειάρχες και καθημερινούς ανθρώπους του μόχθου, του μεροκάματου και της δουλειάς, δεν είναι αρεστή όχι μόνο από σημαντικό μέρος της βάσης, αλλά και από υψηλόβαθμα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη!

Και θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον η αντίδραση των «πιο δεξιών» στελεχών της κυβέρνησης, όπως οι κ. Γεωργιάδης, Βορίδης και Πλεύρης, αλλά και όσων θεωρούνται παραδοσιακοί δεξιοί ή ανήκουν στην λαϊκή και πατριωτική Δεξιά!

Και πέραν πάσης αμφιβολίας, το ενδεχόμενο κυριαρχίας στην ΝΔ των ιδεών που εκφράζει ο Κασσελάκης, ελοχεύει τον κίνδυνο μετακίνησης ψηφοφόρων προς την Δεξιά ή την Άκρα Δεξιά!

Διαβάστε ακόμη: