Το τελευταίο αντίο θα πουν σήμερα, Τετάρτη (27/12) οι συγγενείς, οι φίλοι και οι θαυμαστές του στον «άρχοντα της καψούρας» Βασίλη Καρρά.

Η κηδεία του μεγάλου ερμηνευτή που πάλευε με τον καρκίνο θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 στη γενέτειρά του στο Κοκκινοχώρι, του δήμου Παγγαίου Καβάλας όπου και θα ταφεί.

Επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος «Φλόγα» Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια.

Ο Βασίλης Καρράς είχε πει πως ήθελε να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

Βασίλης Καρράς: Με μπουζούκια, χειροκροτήματα και τα αγαπημένα του τραγούδια τον αποχαιρέτησε η Θεσσαλονίκη

Η Θεσσαλονίκη που τον λάτρεψε αλλά και τη λάτρεψε, τίμησε όπως του αρμόζει τον «άρχοντα της νύχτας» Βασίλη Καρρά. Στο λαϊκό προσκύνημα της σορού του την Τρίτη (26/12) ήταν εκεί όλοι, επώνυμοι και ανώνυμοι, ένα μεγάλο ποτάμι κόσμου, με λουλούδια στα χέρια, μα μάτια βουρκωμένα, με τραγούδια στα χείλη, για το τελευταίο αντίο.

Το παρών στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας έδωσαν μεταξύ άλλων ο Υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης, ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, η αντιπεριφεριάρχης της περιφεριακής ενότητας Θεσσαλονίκης Βούλα Πατουλίδου, ο δήμαρχος Βόλου Αχιλλέας Μπέος, ο ηθοποιός Γιάννης Ζουγανέλης και ο τραγουδιστής Στέλιος Ρόκκος.

Όπως θα δείτε και σε βίντεο από το thesstoday.gr, οι μουσικοί συνεργάτες του Βασίλη Καρρά την ώρα που το φέρετρο έβγαινε από την εκκλησία έπαιξαν και τραγούδησαν το «νύχτα ξελογιάστρα» σε μία ιδιαίτερα συγκινητική στιγμή.

Μάλιστα πλήθος κόσμου φώναξε «αθάνατος» και «καλή αντάμωση Βασίλη» αποχαιρετώντας τον καλλιτέχνη.

Βασίλης Καρράς: Η τελευταία επιθυμία του για μια συναυλία με 3.000 μουσικούς που θα μπει στο Γκίνες

Ο φίλος του Βασίλη Καρρά και καλλιτεχνικός Διευθυντής της Συμφωνικής Ορχήστρας Νέων Ελλάδος, Ευάγγελος Αραμπατζής, ήταν εκείνος που εκφώνησε νωρίτερα τον επικήδειο λόγο και σε δηλώσεις του στις κάμερες ανέφερε ότι η τελευταία επιθυμία του εκλιπόντος για μια μεγάλη συναυλία με 3.000 μουσικούς, θα πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Ιούλιο.

«Σήμερα αποχαιρετούμε έναν τεράστιο καλλιτέχνη, τον Βασίλη μας. Και στον επικήδειο ήταν πολύ δύσκολη στιγμή για μένα. Ζήτησε η οικογένεια να εκφωνήσω τον επικήδειο. Με μεγάλη συγκίνηση το έκανα, γιατί ο Βασίλης πέρα από μεγάλος καλλιτέχνης ήταν και μεγάλος άνθρωπος. Και όλος αυτός ο κόσμος που είναι εδώ αποδεικνύει πόσο αγαπούσε αυτόν τον άνθρωπο.

Η συναυλία που επιθυμούσε να πραγματοποιηθεί με τους 3.000 μουσικούς επί σκηνής, θα γίνει προς τιμήν του, στην Αθήνα και θα καταγραφεί για το βιβλίο Γκίνες. Καλό ταξίδι Βασίλη μας», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε ακόμη: