Η Θεσσαλονίκη αποχαιρέτησε τον μεγάλο Βασίλη Καρρά, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών παραμονή Χριστουγέννων, με τους θαυμαστές του «άρχοντα της καψούρας» απ’ όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό να συγκεντρώνονται από νωρίς στον Ιερό Ναό Αγίας Σοφίας, όπου τέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του.

Πολλοί, κρατούσαν μπουκέτα με λευκά λουλούδια ώστε να αφήσουν στο φέρετρο. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η σορός του θα βρίσκεται στην εκκλησία μέχρι το βράδυ, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι καταφτάνουν τουριστικά λεωφορεία στη συμπρωτεύουσα με θαυμαστές που θέλουν να τον αποχαιρετήσουν.

Σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης τελέστηκε η εξόδιος ακολουθία, η οποία ξεκίνησε στις 12:35.

Βασίλης Καρράς: Ποια ήταν η επιθυμία του

Ο Βασίλης Καρράς είχε εκφράσει την επιθυμία να κηδευτεί και να ταφεί στην ιδιαίτερη πατρίδα του, το Κοκκινοχώρι Καβάλας, που επισκέπτονταν όσο πιο συχνά μπορούσε.

Εκεί είχε ένα μεγάλο κτήμα, γνωστό ως Φάρμα Καρρά, όπου καλλιεργούσε ελιές και παρήγαγε λάδι, αλλά και σταφύλια και λαχανικά. Ανέβαινε στο Παγγαίο και μάζευε κράνα, ενώ η ζωή στο χωριό τον αποσυμπίεζε και του έδινε ζωή. Βοήθησε μάλιστα και σε πολλά έργα και οι κάτοικοι του είχαν μεγάλη αδυναμία, γιατί εκεί γινόταν ένα μαζί τους.

Ο Βασίλης Καρράς έμενε στην Καρδία Θεσσαλονίκης και έδινε μια δύσκολη και γενναία μάχη με τον καρκίνο, έχοντας στο πλευρό του τη σύζυγό του Χριστίνα, με την οποία είχαν παντρευτεί όταν ήταν μόλις 20 χρόνων.

Βασίλης Καρράς: Ταξίδι από τη Γερμανία για το λαϊκό προσκύνημα

Θαυμαστές του Βασίλη Καρρά κατέκλυσαν το προαύλιο του Ιερού Ναού Αγίας Σοφίας στη Θεσσαλονίκη για να αποχαιρετήσουν τον αγαπημένο τους καλλιτέχνη. Μάλιστα, ένας εξ αυτών ταξίδεψε πάνω από 1.000 χιλιόμετρα για να του πει το «τελευταίο αντίο».

Πρόκειται για τον Αντρέα, περίπου 30 ετών, ο οποίος γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γερμανία. Από την εφηβική ηλικία έως και σήμερα, τα τραγούδια του «άρχοντα της καψούρας» του κρατούσαν συντροφιά.

Συγκινημένος για την απώλεια του αγαπημένου του τραγουδιστή, ο Αντρέας εξήγησε ότι στενοχωρήθηκε πολύ για τον χαμό του Βασίλη Καρρά, γιατί είναι «σαν να πέθανε μαζί του ένα κομμάτι της εφηβικής μου ηλικίας και της νιότης μου».

Χαρακτηριστικό του είναι ότι τα τραγούδια του προσέλκυαν θαυμαστές όλων των ηλικιών, τονίζει με ενδιαφέρον ο Αντρέας. «Όταν πήγαινα σε συναυλίες του Βασίλη, έβλεπα όλες τις γενιές, από 15χρονα μέχρι και πιο προχωρημένες ηλικίες» είπε και έκλεισε λέγοντας ότι τον αγαπάει και θα τον έχει πάντα στην καρδιά του.

Βασίλης Καρράς: Τα μαγαζιά στη Θεσσαλονίκη παίζουν μόνο τραγούδια του

Τριήμερο αφιερωμένο στη μνήμη του Βασίλη Καρρά, με τα δικά του τραγούδια του μόνο να ακούγονται στα καταστήματά τους έως την Τετάρτη, προτείνει η Ένωση Εστιατόρων Ψητοπωλών Καφέ Μπαρ Θεσσαλονίκης στα μέλη της, σε ένδειξη πένθους για την απώλεια δημοφιλούς λαϊκού τραγουδιστή.

«Ως ελάχιστο φόρο τιμής στον ‘Αρχοντα, η εστίαση Θεσσαλονίκης αποφάσισε και ενημερώνει τα μέλη της, σε όσα καταστήματα είναι εφικτό Δευτέρα, Τρίτη και Τετάρτη να παίζουμε ΜΟΝΟ Βασίλη Καρρά» αναφέρει η Ένωση στη σχετική λιτή ανακοίνωσή της και καταλήγει: «Καλό ταξίδι Άρχοντα».

«Ήταν αγαπητός, σπουδαίος καλλιτέχνης και άνθρωπος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος της Ένωσης, Γιάννης Φιλοκώστας και προσθέτει: «Λάβαμε αυτήν την απόφαση τιμής ένεκεν. Δεν υποχρεώνουμε κανένα, προαιρετικό είναι, έχουμε χίλια πεντακόσια μέλη. Εμείς πάντως, θέλουμε να τον τιμήσουμε με αυτόν τον τρόπο, για την προσφορά του στο τραγούδι και για την ανθρωπιά του».

Διαβάστε ακόμη: