Ολοκληρώνεται σήμερα η ιστορική τελετή στέψης του βασιλιά Καρόλου με υπαίθρια πάρτι σε 3.000 δρόμους, πλούσια μεσημεριανά γεύματα και συναυλία στο κάστρο Ουίνδσορ.

Μέλη της βασιλικής οικογένειας θα παρευρεθούν σε κοινοτικές εκδηλώσεις προς τιμήν του βασιλιά Καρόλου κατά τη διάρκεια της ημέρας πριν δουν τον Λάιονελ Ρίτσι, την Κέιτ Περί και τους Take That στις 8 το βράδυ ώρα Αγγλίας παρουσία 20.000 θεατών.

Ως μέρος της συναυλίας της στέψης του Βασιλιά, θα φωτιστούν μνημεία ορόσημα σε όλη την χώρα με προβολές, λέιζερ, σε δέκα εμβληματικές τοποθεσίες, όπως το Σέφιλντ, το Κάρντιφ, το Εδιμβούργο, το Νιούκαστλ και τη Κορνουάλη και το Μπέλφαστ.

Στέψη βασιλιά Καρόλου: Ενωμένη η βασιλική οικογένεια

Όσον αφορά στην ίδια την οικογένεια, εμφανίστηκε ενωμένη μπροστά στους πολίτες. Ο πρίγκιπας Χάρι, ο οποίος έχει μετακομίσει στις ΗΠΑ μαζί με τη σύζυγό του Μέγκαν Μαρκλ έδωσε το «παρών» στη στέψη – μόνος, χωρίς την οικογένειά του – όπως και ο αδελφός του βασιλιά, πρίγκιπας Άντριου, ο οποίος έχει «απαλλαγεί» από τα βασιλικά του καθήκοντα. Μάλιστα, ορισμένοι αποδοκίμασαν τον Άντριου καθώς κατευθυνόταν προς το Αβαείο.

Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο οποίος είναι ο επόμενος στη σειρά για να γίνει βασιλιάς, η σύζυγός του, Κέιτ, και τα τρία τους παιδιά ήταν όλοι παρόντες. Προς το τέλος της τελετής, ο Ουίλιαμ γονάτισε μπροστά στον πατέρα του και υποσχέθηκε πίστη στον βασιλιά – πριν τον φιλήσει στο μάγουλο. Εκείνος του είπε τρία λόγια: «Σε ευχαριστώ Ουίλιαμ».

Μεγάλο πλήθος κόσμου επευφημούσε τον Κάρολο και τη βασίλισσα Καμίλα, η οποία στέφθηκε επίσης, καθώς επέβαιναν στη χρυσή άμαξα που τους μετέφερε στο παλάτι του Μπάκιγχαμ.

Διαβάστε περισσότερα