Παρούσα, μεταξύ περίπου 100 αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων και συνολικά σχεδόν 2.300 προσκεκλημένων, ήταν η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου στη τελετή ενθρόνισης του βασιλιά Καρόλου στο Λονδίνο.

Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, παρέστη στην τελετή στο Αββαείο του Westminster και στη συνέχεια στη δεξίωση που παρατέθηκε από τον Υπουργό Εξωτερικών James Cleverly. Σε δήλωση της, έδωσε τα συγχαρητήρια της στον Βασιλιά Κάρολο αλλά και στην Βασίλισσα Καμίλα. «Εκ μέρους του ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά, μακρά και επιτυχημένη πορεία», δήλωσε μεταξύ άλλων.

Ακολουθεί η δήλωση της Προέδρου της Δημοκρατίας:

«Θέλω να συγχαρώ τον Βασιλιά Κάρολο και την Βασίλισσα Καμίλα για την ενθρόνισή τους και να τους ευχηθώ, εκ μέρους του ελληνικού λαού, αλλά και προσωπικά, μακρά και επιτυχημένη πορεία.

Είμαι βέβαιη ότι ο Βασιλιάς Κάρολος θα συνεχίσει το έργο της αείμνηστης μητέρας του, Βασίλισσας Ελισάβετ, διατηρώντας παράλληλα αμείωτο το ενδιαφέρον του για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής μας.
Γνωρίζοντας την αγάπη του για την Ελλάδα έχω την πεποίθηση ότι θα συνεισφέρει καθοριστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των διμερών μας σχέσεων».

Η κ. Σακελλαροπούλου, χθες παρευρέθηκε και στη δεξίωση που παρέθεσαν ο Βασιλιάς του Ηνωμένου Βασιλείου και η Βασίλισσα στους Αρχηγούς Κρατών και τους υπόλοιπους προσκεκλημένους στο Μπάκιγχαμ. Στη φωτογραφία, συνοδευεύεται από τον Πρέσβη της Ελλάδας στην Αγγλία, Γιάννη Τσαούση.

Διαβάστε περισσότερα