Η ανακοίνωση του Μπάκιγχαμ το βράδυ της Δευτέρας «πάγωσε» το Ηνωμένο Βασίλειο.

Σχεδόν 15 μέρες μετά τη δημοσιοποίηση του σοβαρού προβλήματος που αντιμετωπίζει η Κέιτ Μίντλετον και το οποίο θα την αφήσει εκτός δράσης έως το Πάσχα, τα νέα για την υγεία του Βασιλιά Κάρολου προκάλεσαν πραγματικά σοκ.

Ο Βασιλιάς Κάρολος διεγνώσθη με καρκίνο κατά την επέμβαση που έκανε για τον προστάτη του και λαμβάνει ήδη θεραπεία για την αντιμετώπισή του.

Το Παλάτι στην ανακοίνωση που εξέδωσε δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για το είδος καρκίνου από το οποίο πάσχει, ωστόσο πηγές διευκρίνισαν πως δεν είναι στον προστάτη.

Τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ δήλωσαν πάντως ότι ο βασιλιάς «παραμένει απόλυτα θετικός για τη θεραπεία του», με τη daily mail να τονίζει πως η πρώτη διάγνωση είναι καλή.
Ωστόσο, το «μυστήριο» γύρω από τον τύπο καρκίνου παραμένει.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στην εκπομπή Good Morning Britain, η πρώην βοηθός του Κάρολου αποκάλυψε τον λόγο που το Παλάτι δεν θέλει να μοιραστεί με το κοινό τι καρκίνο έχει ο Κάρολος.

Η πρώην γραμματέας επικοινωνίας του βασιλιά, Χριστίνα Κυριάκου τόνισε πως η στρατηγική που ακολουθεί το Παλάτι είναι σωστή, καθώς αυτό θα οδηγούσε τον κόσμο σε εικασίες.

«Δεν θα μπορούσα να πω ότι δεν θα το έκανα. Δεν θα άνοιγα την πόρτα περισσότερο. Είπαν ότι έχει βρεθεί μια μορφή καρκίνου και προσωπικά δεν θα συμβούλευα να αποκαλύψουν περισσότερα και να πουν τι είδους καρκίνο. Νομίζω ότι υπάρχει αρκετός χρόνος για κάτι τέτοιο».

Και συνέχισε, λέγοντας πως, «το πρόβλημα είναι ότι όσο περισσότερες πληροφορίες δίνεις, τόσο περισσότεροι άνθρωποι κάνουν εικασίες. Μόλις μάθουν τι είδους καρκίνος είναι θα αρχίσουν να το ψάχνουν, θα αναζητούν πληροφορίες στο google και πως γνωρίζουν κάποιον και του συνέβη αυτό. Ξέρουμε ότι είναι άρρωστος, ότι έχει ένα είδος καρκίνου και θα αντιμετωπιστεί».

Κατέληξε λέγοντας, πως η δήλωση του Μπάκιγχαμ δείχνει πως είναι κάτι θεραπεύσιμο, «ελπίζω να έχω δίκιο. Όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου, θέλω να πιστεύω ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα μιλήσει για τη θεραπεία του”.

Διαβάστε ακόμη: