Λουλούδια σε κάθε λογής χρώμα κοσμούν μια ειδική σειρά γραμματόσημων που φέρουν τη φιγούρα του βασιλιά Καρόλου.

Τα γραμματόσημα, που κυκλοφορούν από το Royal Mail, πρόκειται πιθανότατα να είναι και τα πρώτα που θα δει το κοινό. Ο βασιλιάς Κάρολος αντικαθιστά το προφίλ της βασίλισσας Ελισάβετ που χρησιμοποιούνταν στα αναμνηστικά γραμματόσημα από το 1968.

Τα γραμματόσημα του βασιλιά Καρόλου

Ο Ντέιβιντ Γκολντ της Royal Mail δήλωσε ότι η ιδέα των λουλουδιών για τη σειρά γραμματοσήμων-ορόσημο αντανακλά το γεγονός ότι ο βασιλιάς είναι «παθιασμένος κηπουρός». «Η Αυτού Μεγαλειότης είναι γνωστό ότι είναι παθιασμένος κηπουρός και είμαστε ευτυχείς που τα πρώτα ειδικά γραμματόσημα που θα φέρουν τη σιλουέτα του θα είναι ένας εορτασμός μερικών από τα πιο δημοφιλή λουλούδια στους βρετανικούς κήπους».

Η Royal Mail είχε αποκαλύψει προηγουμένως το σχέδιο για τα νέα γραμματόσημα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας που απεικόνιζαν τον βασιλιά Κάρολο. Ωστόσο, αυτά δεν θα αρχίσουν να εμφανίζονται στις επιστολές μέχρι να εξαντληθούν τα αποθέματα των υφιστάμενων γραμματοσήμων που απεικονίζουν το κεφάλι της εκλιπούσας βασίλισσας, όπως ανέφερε το BBC.

Μάλιστα, δεν αναμένεται ότι οι νέες εκδόσεις του βασιλιά Καρόλου στα συνήθη γραμματόσημα πρώτης και δεύτερης κατηγορίας θα αρχίσουν να εμφανίζονται πριν από τον επόμενο μήνα. Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη εμφανής αλλαγή στα γραμματόσημα για τη νέα βασιλεία θα είναι αυτά τα 10 γραμματόσημα λουλουδιών, τα οποία απεικονίζουν αγαπημένα του είδη, όπως το τριαντάφυλλο, η ντάλια και ο ηλίανθος.

Διαβάστε περισσότερα